A megalapozott gyanú szerint, a fiú egy éjszaka leforgása alatt két rablást és egy lopást hajtott végre Jászárokszálláson, a rendőrök elfogták, most őrizetben van.

Tégladarabbal ütötte meg áldozatát

Bejelentés érkezett a rendőrségre, mert 2021. március 29-én 20 óra körül egy ismeretlen személy odalépett a jászárokszállási téren egy férfihez és tőle cigarettát kért. A férfi visszautasította a kérést, ezért a fiatal fiú egy tégladarabbal megütötte őt, majd a kabátja zsebéből kivette a pénztárcáját – melyben iratai, bankkártyája és némi készpénz volt – és azzal távozott a helyszínről. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újabb bűncselekmény, egy idős asszonyhoz tört be

2021. március 30-án 10 órakor ismét bejelentés érkezett a rendőségre, mert a hajnali órákban, Jászárokszálláson egy idős asszony tulajdonát képező családi házba ment be ismeretlen személy, majd megragadta a rémült sértett nyakát és tőle pénzt követelt.

Az asszony 20 ezer forintot adott át a férfinek

Az agresszív magatartás hatására a szépkorú asszony félelmében egy 20.000 forint címletű bankjegyet adott át a férfinek, aki zsákmányával távozott a házból.

Hamar elfogták

A jászsági egyenruhások gyors reagálókészségüknek, hely- és személyismeretüknek köszönhetően rövid időn belül azonosították, majd elfogták és előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható fiatalkorút, akit gyanúsítottként kihallgattak.

Sok van a rovásán

A nyomozók nemcsak a kétrendbeli rablást rótták az ifjú terhelt részére, hiszen a megalapozott gyanú szerint, ő a feltételezett elkövetője annak a bűncselekménynek, amit az első rablást követően valósított meg.

Biciklit is lopott

Ekkor egy jászárokszállási ingatlan udvarára ment be, és onnan egy kerékpárt tulajdonított el.  A 15 éves gyanúsított beismerő vallomást tett, elmondta, hogy az első bűncselekménynél megszerzett pénztárcából a készpénzt kivette, majd a tárcát egy udvarra bedobta, míg a lopott biciklit egy helyi kerékpártárolóban hagyta. A megszerzett anyagiakból édességet és cigarettát vásárolt, írja a Police.

Ezt a biciklit lopta el:

Fotó: Police

Őrizetbe vették

A nyomozók a fiatalkorú gyanúsított őrizetbe vételéről határoztak, és a későbbiekben előterjesztést tesznek letartóztatása indítványozására.

Eljárás indult

A Jászberényi Rendőrkapitányság kétrendbeli rablás bűntett és lopás vétség elkövetése miatt folytat eljárást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Police