Ahogyan arról tavaly a Kékvillogó is beszámolt elfogták azt a férfit, aki a Hármashatár-hegyen futókat és kerékpárosokat támadott meg. A hajléktalan férfi azóta is letartoztatásban van, csütörtökön pedig újra bíróság elé áll.

Megtámadott egy sportolót

2019. február 22-én kapott először komolyabb nyilvánosságot, akkor Kiss Miklós magyar válogatott terepfutót először spray-vel próbálta lefújni, ami után dulakodni kezdtek, majd egy vascsővel meg is ütötte őt. A sportolónak végül sikerült lefegyvereznie a támadóját, aki ezután egy fadarabbal folytatta az akcióját. A válogatott futónak végül sikerült elmenekülnie. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Az utolsó támadása

A hármashatár-hegyi rémnek 2020 áprilisában volt az utolsó támadása, ekkor egy kerékpárost támadott meg. Először megütötte a férfit, aki sérelmezte ezt, ezért cserébe lefújta spray-vel és egy tárggyal is megütötte őt, mielőtt el tudott menekülni a helyszínről.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Beszámolt az esetről

„Velem szembe jött, és bármilyen kiváltó ok nélkül először vállal a kerékpárról próbált lelökni, majd ordibálva rontott rám, borsspray-vel lefújt, és elkezdett egy hosszú tárggyal ütni.” – számolt be az esetről a megtámadott férfi.

Kiderült, hogy volt korábbi támadása is

Kiderült, hogy az utóbbi években több hasonló eset is előfordult a Hármashatár-hegyen, 2017. május 3-án az egyik turistaúton lefelé haladó sértettet meglökte, amikor pedig kérdőre vonták, egy tőrkést rántott elő és szidalmazni kezdte a sértettet, akinek végül nem esett bántódása.

Nyomozócsoportot állítottak fel

A Budapesti Rendőr-főkapitányság külön nyomozócsoportot állított fel a férfi elfogására, és hajtóvadászatot indított, aminek eredményeként 2020. április 30-án reggel, a II. kerületi körzeti megbízottak a Kálvária-hegy közelében elfogták B. Ferencet, akit előállítottak a rendőrkapitányságra.

Az erdőben él

A gyanúsított nem a bejelentett lakcímén lakik, jövedelemmel nem rendelkezik, tehát tisztázatlanok az egzisztenciális körülményei. A saját bevallása szerint a hűvösvölgyi reptér mögötti erdős területen él.

Vádat emeltek ellene

A Budapesti II. és III. Kerületi Ügyészség 3 rendbeli felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntett elkövetése miatt emelt vádat a férfi ellen. Amióta elkapták letartóztatásban van, mivel az igazolt jövedelem hiánya miatt fenn áll a bűnismétlés veszélye.

Letöltendő börtönbüntetés

Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság ítélje a férfit börtönbüntetésre, és tiltsa el a közügyek gyakorlásától. A meghatározott börtönbüntetés mértéke akár 4,5 évig is terjedhet, a férfi csütörtökön áll a bíróság elé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Így tartoztatták le: