Villamosra ültek és rabolni mentek. A két férfi kinézte a budai kisboltot, villamosra ültek és betoppantak a boltba, ahol kést fogtak az eladóra. Az alkalmazott megijedt és 120 ezer forintot átadott a rablóknak. A rendőrök két nap múlva elkapták a 25 és 65 éves tetteseket.

Egy nő tett bejelentést a Budapesti Rendőr-főkapitányságra arról, hogy augusztus 25-én 19 óra 30 perc körül egy 2. kerületi élelmiszer boltba két férfi ment be; mindketten kést vettek elő és megfenyegették az üzlet alkalmazottját, hogy nyissa ki a kasszát.

Az eladó megijedt és eleget tett a követelésnek, így a két férfi a kasszából, illetve egy pulton lévő pénztárcából összesen 120 ezer forintot vett el, amit hátizsákjukba tettek és elmenekültek a helyszínről.

A nyomozás során kiderült, hogy a két férfi tömegközlekedési eszközökkel jutott el a 2. kerületi üzletbe és a 9. kerületi Boráros térről indultak.

A két férfiről kamerafelvételek készültek, amely alapján a rendőrök a Boráros téren fel is figyeltek a feltételezett elkövetőkre; a Blaha Lujza térig követték őket, ahol augusztus 27-én 12 órakor elfogták a 65 éves B. Istvánt és a 25 éves Cs. Rolandot.

A nyomozók rablás bűntett miatt gyanúsítottként hallgatták ki a két férfit, akik beismerték tettüket, őrizetbe vették őket és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására, melyet a bíróság mindkét férfi vonatkozásában elrendelt. 

Kiemelt kép: illusztráció