Épp a pénztárgép szalagját cserélte a trafikos eladó, amikor belépett terepmintás ruhában a rabló. Kést villantott a plexi fal alatt, az eladó elmenekült volna, de a rabló visszalökte az ajtót, végül az eladónak sikerült kiszaladnia. A 23 éves rabló belemarkolt a kasszába és elvitte az összes pénzt. Hajnalban a Gödöllőhöz közeli Bagon elfogták a tettest. A rablásról készült videó a cikkünk alján indítható el.

Belépett az üzletbe

A pénztárgép szalagját cserélte az eladó október 27-én 17 óra 50 perc körül, amikor egy számára ismeretlen férfi belépett az üzletbe.

Meglátta a kést

A nő – felnézve – figyelmeztette a vendéget, hogy nem visel maszkot, pedig az kötelező, a következő pillanatban azonban meglátta a kést az idegen jobb kezében.

A bevételt követelte

A támadó a bevételt követelte, miközben nyomatékként kését benyújtotta a plexi fal alatt, hadonászva, ütögetve próbálta meggyőzni az eladót, adja át neki a kassza tartalmát.

Visszalökte az eladót

A nő az üzlet hátsó ajtaja felé lépett, elsőre azonban nem tudott kimenekülni, támadója a visszalökte a félig nyitott ajtót. Némi dulakodás árán a nőnek sikerült mégis kitárnia, futásnak eredt, egy közeli büfénél kért segítséget.

Marék bankjegy

Időközben a támadó a pult mögé ment, kimarkolt egy marék bankjegyet a pénztárgépből, majd egy éppen belépő vásárló mellett kisétálva elmenekült a helyszínről.

285 ezer forint a zsákmány

Az eladó nem sérült meg, a rabló közel 285 ezer forintot zsákmányolt.

Szűkült a kör

A gödöllői rendőrök minden lehetséges tanút felkutattak, kikérdeztek, gyűltek az információk, szűkült a kör, hajnalra már tudták, ki az, akit keresniük kell, célirányosan indultak egy bagi címre.

Elfogták

A férfit elfogták, kihallgatásán beismerte tettét. A lakásán megtartott kutatás során a rendőrök a rabolt pénz egy részét megtalálták, a hiányzó összegből a 23 éves férfi -elmondása szerint- tartozását rendezte.

Fegyveres rablás

Az őrizetbe vett férfi ellen felfegyverkezve elkövetett rablás bűntettének megalapozott gyanúja miatt a további eljárást a Gödöllői Rendőrkapitányság folytatja le, egyben kezdeményezik letartóztatását.

Kiemelt kép: részlet a rendőrség videójából