Óriási felháborodást keltett annak a fiatalembernek a cselekedete, aki az egyik macskáját lehúzta a WC-n, a másik állatba pedig úgy belerúgott, hogy az átrepült a szobán. Az állatvédők szerint a macskák adás-vétele nincs szabályozva, ezért olyanok is hozzájuthatnak cicákhoz, akik nem alkalmasak a tartásukra.

Lehúzta a WC-n

Néhány hónapja lehúzta a WC-n macskáját, a napokban pedig egy másik állatba rúgott bele egy hatalmasat az egyik fiatalember. Tetteiről videót is készített, amelyet Facebook oldalán tett közzé. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Új macskákat szerez

Az állatvédők azt szeretnék, hogy a férfit tiltsák el az állattartástól. „Folyamatosan szerez magának új macskát, hogy megkínozhassa, hiába vesznek el tőle egyet” – mondta az állatkínzó egyik ismerőse.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Interneten keresi az áldozatait

„Internetes csoportokban kutakodik utánuk, de ezek után ki tudja, mit művelne szegényekkel. Miután a WC-n lehúzta, azzal vagánykodott, hogy ő így szokta fürdetni. Felháborító, milyen emberek vannak.”

Rémült állat

A Facebookra feltöltött felvételen jól látszik, ahogy a fiatalember beteszi a macskát a WC-be, rátérdel az ülőke tetejére, majd lehúzza a vizet. Az állat ezután rémülten menekült ki a fürdőszobából.

Évek óta kínozza az állatait

A másik videón pedig egy hatalmasat rúg egy másik cicába, ami átrepült a szoba túloldalára. Úgy tudni, F. Zsolt már évek óta kínozza macskáit puszta szórakozásból.

Több bejelentést kaptak

„Sajnos sok gond van vele, már több bejelentést is kaptunk róla. Évek óta csinálja az undorító dolgait a macskákkal. Teljesen aberrált ember, aki így bánik az állatokkal” – a Blikknek Kapin Richárd, a Szurkolók az Állatokért Alapítvány alapítója.

El kellene tiltani

Az állattvédő szerint sajnos nagyon nehéz kiszűrni, hogy kinek nem szabadna állatot tartania, de szeretné, ha eltiltanák tőle. „A kisállatkereskedésekben rengeteg állatot szabadon megvásárolhatunk, de nyilvánvalóan az illegálisan működő szaporítók sem nézik, hogy kinek adnak el egy kutyát vagy éppen macskát”.

Ellenőrizhetetlen adás-vétel

Azt mondja, hogy ráadásul a cicák adás-vétele teljesen ellenőrizhetetlen, követhetetlen módon zajlik többnyire interneten. Mindenesetre feljelentés esetén az aljas férfi a gyomorforgató tettei miatt megütheti a bokáját.

Börtön jár az állatkínzásért

Magyarországon ma állatkínzásért akár három év börtönbüntetés is járhat, visszaesőként pedig öt évet is kaphat az ember. A miskolci férfi esetében súlyosbító körülménynek számíthat, hogy a videójával nagy nyilvánosság előtt megbotránkozást keltett.

Birkákat mészárolt

A napokban írtunk róla, hogy elvágott torkú birkákkal kaphatott figyelmeztetést egy őrbottyáni vállalkozó, de a brutális állatkínzó akció célt téveszthetett.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: illusztráció