Elvágott testű birkákkal kaphatott figyelmeztetést egy őrbottyáni vállalkozó, de a döbbenetes akció célt téveszthetett. Csokis Tibi, a helyi mulatós sztár 100 ezer forintos „vérdíjat” ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Hajnalban történt

Hétfő hajnalban történt az eset, amelynek négy szerencsétlen birka esett áldozatul – írta Facebookon az énekes. Két vemhes állat – egyikük ikerbáránnyal várandós – átvágott torokkal feküdt a legelőn, és közel hozzájuk a másik két, növendék állatra is koponyasérülésekkel találtak rá. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem állat volt

A helyszínelésre érkező váci rendőrök és az igazságügyi szakértő is kizárta, hogy állati támadás történt volna. Emberek által elkövetett támadást valószínűsítettek helyszínelők és erre utaltak az ipari kamera felvételei is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Keresztlánya birkái

„3 vagy 4 ember kaphatta el a kis keresztlányom állatait, amelyek a Helyi Retro Csárda tulajdonosa által bérbe adott területen legelésztek. Elképzelhető, hogy neki szólhatott a figyelmeztetés” – mondta az énekes, aki közösségi oldalán is közzétette a megrázó felvételeket.

Meglepődött a szakértő

Az énekes szerint „szenvtelen módon torkon szúrták az állatokat, az egyiknek még a szarva is kitört, amikor valamilyen kemény tárggyal betörték a koponyáját. Még a szakértő is meglepődött az eseten” – írja a Blikk.

Nyomravezetői díjat ajánlott fel

Az énekes kriminálisnak tartja a kegyetlen állattámadást és nem is hagyja annyiban, 100 ezer forint nyomravezetői díjat tűzött ki annak, aki értelmezhető információt ad az esettel kapcsolatban és ezzel segíti nyomozást. Az állatvédelmi törvény szerint az állatkínzással felérő eset legalább 3 éves szabadságvesztéssel sújtható.

Így találtak rá az állatokra:

Ismeretlen állat támadt a birkákra

Ahogy írtunk róla, Kiskunfélegyháza és Bugac határában, 2021. december 24-én, karácsony első napján, Zana Viktor állatait ismeretlen állat támadta meg. Az éjszaka során a ragadozó az 1,6 méter magas kerítésen ugrott át, majd az ólban lévő birkákból öt állatot megölt. 

Megtépte az állatokat

A megtámadott birkák egy része az udvar közepén álló halastó sekélyebb részébe menekült, ahová a ragadozó nem követte a prédáit. Az elhullott birkák feje, nyaka és a hátsó részei volt megtépve. Egy esetben a gyapjú le volt tépve a birkáról – írja az Agrojager.hu oldal.

Rejtélyes eset

A helyi vadásztársaság hivatásos vadásza is megnézte a helyszínt. Mivel aznap fagyott, ezért nyomot nem tudtak rögzíteni a szakemberek. Egyelőre tisztázatlan, milyen állat támadhatott a birkákra.

Fekete párduc-háromszög

A cikkünk alján elérhető térképen négy fekete tappancsnyommal mutatjuk eddig hol látták, vagy vélték látni a fekete párducot, ebből kirajzolódik egy háromszög Kecskeméttől délnyugatra.

Újabb mészárlás

A mészárlás helyszínétől alig 200 méterre egy másik tanyán pár nappal később hasonló eset történt. Ott egy birkát pusztított el a ragadozó, több állatot megsebesített. Egyik gazda sem hallott, észlelt semmit, olyan csendben történt minden. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: megölt állatok – Forrás: Csokis Tibi Facebook oldala