„Beszólt, megütöttem” – Így összegezte a történteket a váci vasútállomás halat belező nyugdíjasa, aki ellen az akció után eljárás indult.

Furcsa konfliktus

A váci vasútállomáson fiatalok egy padon élvezték a jó időt, miközben járatukra várakoztak. A furcsa szagok irányába tekintve azonban azzal szembesültek, egy idős férfi éppen trancsíroz egy jobb napokat látott halat az egyik padon – vezették fel a történetet a Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Facebook oldalán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megütötte

Egyikük úgy gondolta, hogy jelzi, hogy a hely nem a legalkalmasabb ehhez a tevékenységhez. Szó szót követett, mire a halfeldolgozással felhagyó nyugdíjas felállt és az egyik fiatalemberen ökölcsapással vett elégtételt. A kezében lévő késsel a megtántorodott fiatal felé indult.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megjött a járőr

Még akkor is markolta a kést, amikor a riasztásra kiszáguldó őrmester megérkezett. Termete és határozott felszólítása és fellépése egy pillanat alatt elválasztotta a kést gazdájától.

Eljárás indult

„Beszólt, megütöttem” – hangzott a rövid magyarázat a 67 éves férfitól, akit előállítottak, garázdaság vétségének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás – zárták a nem mindennapi történetet a rendőrök.

Másik eset

Júliusban éles eszközzel sebesítettek meg egy férfit az Örs vezér téri HÉV-állomáson. A rendszeres utazók megelégelték a H8-as HÉV vonalán történő incidenseket és nyílt levélben kérdezték meg a MÁV-HÉV Zrt-t, mit milyen intézkedéseket terveznek a durvaságok felszámolására. Kerepes polgármestere ugyancsak kinyilvánította, hogy elvárja a nyugodt, békés utazás biztosítását.

Megkéseltek egy embert

„Bizonyára számtalan jelzést kaptak a H8-as hév vonalán történő incidensekről. (Drogosok, részegek, hajléktalanok stb. és a lista végtelen.) Bizonyára azt is tudják, hogy épp most (2023.07.14 esti órákban) az Örs vezér téri állomáson megkéseltek egy embert. Én mint 100+kg-os férfiember, úgy gondolom, megbirkózom ezekkel az extrákkal, melyek az Önök vonatain és peronjain rám várnak. Bár hozzáteszem, nem ezért fizetek Önöknek” – írta a férfi.

Milyen intézkedések várhatók?

„De a feleségem és családom ennek nem szívesen teszem ki. Főleg nem az én vigyázó tekintetem nélkül. Érdeklődnék (és kérem ne egy sablon választ másoljanak be válaszlevélben) milyen intézkedéseket kívánnak foganatosítani a FIZETŐ utazóközönség védelmében?” – folytatódik a bejegyzés.

Félnek az ellenőrök

„Hogy lehetséges az, hogy míg más megveszi a jegyet, más útitárshoz az ellenőr hozzá se mer szólni? (Vagy úgy tesz mintha lepittyegné a jegyet, de a delikvens tudatában nincs, nem, hogy jegye lenne). A napokban megemelt jegyárakból terveznek bármit is a fizető utasok védelmébe vissza forgatni? Várom a fentiekkel kapcsolatos tájékoztatásukat. Köszönettel egy FIZETŐ utas” – fejeződik be a levél.

Polgármesteri levél

Mindezek után a település polgármestere, Gyuricza László ugyancsak nyílt levelet tett közzé a témával kapcsolatban. „Tisztelt MÁV-HÉV, tisztelt Rendőrség! Elvárjuk a nyugodt, békés, biztonságos utazás biztosítását! Elvárjuk, hogy gyerekeinknek, asszonyainknak ne kelljen nap mint nap a leírtakat átélni! Elvárjuk, hogy őrizzék a rendet, biztosítsák a nyugodt szabályszerű utazást!” – írta a polgármester.

Megtorló akciók sorozata

„11 hónapja történt a mézpergető eset, melynek elkövetőjét is csak rajtam keresztül sikerült felderíteni! Majd hatósági megtorló akciók sorozatát kaptam a nyakamba! Tisztelettel kérem Önöket! Biztosítsák a rendet a tömegközlekedési járműveken és az állomásokon!” – fogalmazott Gyuricza László. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotó – Forrás: Facebook