A Fejér megyei rendőrök elfogtak és őrizetbe vettek négy férfit és egy nőt, akik a gyanú szerint egy külföldön működő gazdasági társaságtól kicsalt pénzhez jutottak hozzá.

2020 szeptemberében rendelték el a nyomozást

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztálya egy magyarországi pénzintézet feljelentése alapján 2020 szeptemberében nyomozást rendelt el különösen nagy értékre elkövetett pénzmosás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettesek ellen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

100 millió forintnyi deviza

A nyomozás adatai szerint 2020 augusztusában a bűnbanda tagjai – megtévesztő kommunikáció eredményeképpen – egy külföldi cég számlájáról 100 millió forintnyi devizát utaltattak egy, a nemzetközi gyógyszeriparban ismert cég nevére megtévesztően hasonlító gazdasági társaság számlájára.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Felvétel a helyszínről:

Magánszámlákra tovább

Az átutalt összeget az elkövetők másnap két gazdasági társaság és három magánszemély számlájára utalták tovább, és még ugyanazon a napon bankfiókokból, automatákból felvették a pénzösszeg jelentős részét. Egy közel 52 millió forintos készpénzfelvételre pár nappal később, egy székesfehérvári bankfiókban került sor, írja a police.hu.

Helyszíni fotó:

Fotó: police.hu

Azonosították az elkövetőket

A Fejér megyei nyomozók az eljárásban beszerzett adatok és bizonyítékok alapján azonosították a feltételezett elkövetőket, és 2021. június 8-án reggel összehangolt akció keretében megjelentek azok lakcímein.

Előállították őket

A négy székesfehérvári és egy budapesti lakóhelyről négy férfit és egy nőt állítottak elő a rendőrségre, majd – őrizetbe vételük mellett – gyanúsítottként hallgatták ki őket.

Helyszíni fotó:

Fotó: police.hu

Több millió forintot foglaltak le

A rendőrök vagyonvisszaszerzési célból a bűncselekménnyel összefüggésbe hozható autót, több millió forint készpénzt illetve számlapénzt, továbbá informatikai eszközöket foglaltak le, és zár alá vettek négy lakóingatlant is.  

Pénzmosás bűntette

A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Gazdaságvédelmi Osztályának munkatársai előterjesztést tettek a pénzmosás bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 61, 45, 31 és 26 éves férfi, valamint a 28 éves nő letartóztatásának indítványozására. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni felvétel – Forrás: police.hu