A pápai rendőrök egy 21 éves férfi ellen kábítószer-kereskedelem, míg további hat ismerősével szemben kábítószer birtoklása miatt folytattak nyomozást.

Nagy mennyiségű kábítószer

A büntetőeljárás adatai szerint tavaly nyáron információ merült fel arra vonatkozóan, hogy egy 21 éves Pápa-környéki férfi nagyobb mennyiségű kábítószert birtokol otthonában. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Házkutatás

A rendőrség nyomozást rendelt el, mely során 2021. július 9-én kutatást tartottak a fiatalembernél. A nyomozók tasakokba kiadagolt fehér színű port és a porciózáshoz szükséges eszközöket találtak, amelyek a férfi tulajdonát képezték. Emellett növényi anyagmaradványokat is lefoglaltak, amiket a fiatalember 22 éves barátnője vásárolt.

FRISS!

Tragédia az M7-esen: szalagkorlátnak csapódott majd felborult egy kisbusz – Egy 8 éves kisfiú kirepült a szélvédőn és a helyszínen meghalt

Kihallgatták őket

A nő ruházatának átvizsgálásakor további kábítószergyanús anyagok is előkerültek. A párt a rendőrök mintavétel céljából előállították a helyi egészségügyi intézménybe, majd a férfit – őrizetbe vétele mellett – kábítószer-kereskedelem bűntett, míg a nőt kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként kihallgatták.

Fogyasztottak is

Az eljárás alatt a lefoglalt kábítószergyanús anyagokról az igazságügyi szakértő megállapította, hogy azok kábítószernek minősülnek, valamint az is kiderült, hogy mindkét fiatal fogyasztott is kábítószert.

További gyanúsítottak

A büntetőeljárásban kábítószer birtoklása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt további négy pápai és egy szanyi fiatalt hallgattak ki gyanúsítottként, akiknek a szervezetében szintén kimutatható volt a kábítószer.

Őrizetbe vették a dílert

Ők mindannyian az őrizetbe vett 22 éves férfitól vásárolták a kábítószert, olvasható a rendőrség közleményében.

Nyomozás indult

A hét gyanúsított ellen folytatott nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Illusztráció