Egy újpalotai panelház 15. emeletén keletkezett tűz, ahová azonnal odasiettek a közös szolgálatot teljesítő rendőrök a honvéd és közterület-felügyelő munkatársukkal. Az egyenruhások több idős, mozgásában korlátozott lakót mentettek ki a lángok közül.

Tűz volt

Kigyulladt egy 8. emeleti panelház lakása április 28-án, 17 óra körül Budapest 15. kerületében. A tűzhöz azonnal riasztották a rendőröket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Újpalotán égett a lakás

Rendőrök érkeztek

A 15. kerületi rendőrség körzeti megbízottjai, Szim Gergő Márk főtörzsőrmester, Galambos Laura törzsőrmester, Korcsmáros Ferenc őrmester és Sebestyén Ádám Zsombor őrmester öt percen belül a helyszínre érkeztek.

Jutalmat kaptak az életmentésért

Jutalmat kaptak a rendőrök – Forrás: Police.hu

Kiürítették a házat

Amikor megérkeztek, betörték az égő lakás ajtaját, azonban nem találtak ott senkit, ezért gyorsan megkezdték a ház kiürítését. A mentés során több idős, mozgásában korlátozott lakót a karjukban cipeltek le az utcára.

Honvéd is segített

A mentésnél ott volt egy honvéd is, aki épp megerősítő szolgálatot teljesített, valamint segédkezett a mentésben a XV. Kerületi Önkormányzat Polgármesteri Hivatal segédfelügyelője is.

Jár nekik az elismerés

Jutalmat kaptak a rendőrök – Forrás: Police.hu

Jutalomban részesítették őket

A bátor helytállásukért Dr. Terdik Tamás vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya május 6-án négy rendőrt dicséretben és jutalomban részesítette, a honvéd szakaszvezetőnek és a közterület-felügyelőnek pedig Budapestért Emlékplakett díjat és jutalmat adott át. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Videón az elismerés

Kiemelt kép: Elismerés – Forrás: Police.hu