Miskolcon pedig egy házibulin szabadultak el annyira az indulatok, hogy bántalmazták az egyik zsarut. Szerencsére egyik esetben sem történt komolyabb baj, s az elkövetők rövidesen megkaphatják méltó büntetésüket.

Vésővel és baltával rongált

Az ügy előzménye, hogy a Heves vármegyei férfi még 2022 novemberében egy másik állam magyarországi nagykövetségének budapesti épületét vésővel és egy baltával rongálta, amikor vele szemben a helyszínre kiérkező rendőrök intézkedést kezdeményeztek és felszólították, hogy a cselekményét hagyja abba. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Könnygázzal tudták csak megfékezni

Ekkor a negyven éves férfi azonban támadóan elindult feléjük a veszélyes eszközzel, végül csak könnygázzal és testi kényszerrel tudták csak megfékezni a dühöngő férfit. Emiatt a férfival szemben nyomozást rendeltek el vele szemben, ám az tovább fenyegette a rendőröket – most már elektronikus úton

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közéjük dobta a kalapácsot

Emiatt pénteken a nyomozó ügyészség a Terrorelhárítási Központ közreműködésével házkutatást akart tartani a férfilakóhelyén, s gyanúsítottként szerette volna kihallgatni. A férfi a lakóhelyén megjelenő rendőröket nyomban az intézkedés megkezdésekor a kezében lévő kalapáccsal fenyegetni kezdte, majd a kalapácsot nagy erővel közéjük dobta.

Évekre is börtönbe kerülhet

A támadásban személyi sérülés nem történt. A regionális nyomozó ügyészség elrendelte az elkövető őrizetét, gyanúsítotti kihallgatását követően indítványozza letartóztatását. Sorsáról hétfőn dönt a bíróság. Amennyiben bűnössége bebizonyosodik, több évre is börtönbe kerülhet – derül ki az ügyészség közléséből.

A férfi kezében jól látható a kalapács

Nem tetszett nekik, hogy jöttek a rendőrök

Egy másik hasonló ügyben éppen a mai napon emeltek vádat. Tavaly áprilisban Miskolcon csendháborítás miatt tettek bejelentést a városban: az egyik háznál egy nagyobb társaság szórakozott. A rendőrök intézkedtek a házigazdával szemben, eközben az egyik ittas férfi felindulva szidalmazni kezdte a rendőröket.

Itt is előkerült a könnygáz

Az intézkedés akadályozás céljából többször is megfenyegette őket, hogy megveri, majd ütésre emelt kézzel elindult feléjük. Ekkor a rendőrök könnygázt vetettek be a 36 éves férfival szemben, majd testi kényszerrel megbilincselték és megkezdték az előállítását.

Bunyózni akart a zsarukkal

Ekkor a férfi ittas állapotban lévő bátyja kirohant az utcára és verekedésre hívta a rendőröket, miközben azzal fenyegetett, hogy megveri őket. Őt is felszólították az egyenruhások, hogy fejezze be amit csinál, s közölték vele, hogy előállítják őt a kapitányságon.

Úgy tett, mint ha együttműködne, de aztán…

A férfi a rendőri utasítások végrehajtását megkezdte, és leengedett kézzel megfordult, amikor azonban a megbilincselése céljából a rendőr a közelébe lépett, hirtelen mozdulattal visszafordult és ököllel megütötte az egyik zsaru arcát.

Könyebben sérült

Ezután támadó testhelyzetet vett fel és ismételten megfenyegette a rendőröket, akik rendőrbot és testi kényszer alkalmazásával törték meg ellenállását. A támadás következtében a rendőr törzsőrmester zúzódásos, 8 napon belül gyógyuló, könnyű sérülést szenvedett.

Többszörösen büntetett előéletű

Ő beismerte a bűncselekményt, öccse azonban mindent tagad. A nyomozó ügyészség vádiratában azt indítványozta, hogy amennyiben a vádlottak az előkészítő ülésen a bűncselekmények elkövetését beismerik, a bíróság ítélje az elkövetőket – akik közül a fiatalabb férfi többszörösen büntetett előéletű – 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: Facebook.)