Összekaptak, majd a kamasz ezt követően támadásba lendült. Állítólag testvérei is vele voltak, ők hatalmasakat nevettek, miközben Levente kivégezte az idős asszonyt.

A legszigorúbb kényszerintézkedést kellett elrendelni

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. január 16-án kora este olyan súlyos sérüléseket okozott a csernelyi idős sértettnek, hogy az a helyszínen életét vesztette – olvasható a Miskolci Törvényszék pénteki közlésében. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezzel indult minden

Mint írják, a jelenleg rendelkezésre álló adatok szerint a 14 éves fiú a kora esti órákban kiskorú testvérei kíséretében megjelent az idős hölgy házánál és s megkérdezte, hogy vágjon-e neki fát. A nő erre nemmel felelt és becsmérelni kezdte a háza előtt megjelent fiatalokat.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Ebben a házban történt a bűncselekmény

Leköpték egymást

Erre a fiatal odalépett és közölte vele, hogy megveri. Ezt követően leköpték egymást, majd a fiú ismét verést helyezett kilátásba, s elkérte a nő fülbevalóját, amit az nem adott oda. Erre válaszul a fiú magához vette a lépcső mellé támasztott járássegítő botot, belökte az asszonyt az ajtón és az eszközzel több alkalommal – köztük a fején – megütötte őt, s olyan sérüléseket szenvedett, hogy már a helyszínen életét veszítette.

Változhat a bűncselekmény tárgya

Bizonyítottság esetén a fiatal tette alkalmas lehet a halált okozó testi sértés megállapítására, ugyanakkor a további nyomozási eredményekhez képest nem zárható ki más, nagyobb tárgyi súlyú bűncselekmény megállapíthatósága sem.

Ezért kellett letartóztatni

A bíróság álláspontja szerint a kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt megindult eljárásban kiszabható szankcióra figyelemmel a fiatalkorú esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, tartani kell továbbá attól is, hogy szabadlábon hagyása esetén a bizonyítást veszélyeztetné tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével.

Veszélyes környék

A bíróság mindezeket mérlegelve 2023. február 20-ig elrendelte a gyanúsított letartóztatását. A végzés nem végleges. Korábban a Blikk helyszíni riportjából az derült ki, hogy a borsodi településen finoman szólva sincs minden rendben a közbiztonsággal.

Nem rossz, csak kiszámíthatatlan

Családja két évvel ezelőtt költözött oda a közeli Bükkszenterzsébetről, a helyiek nem örültek érkezésüknek. Édesanyja biztos benne, hogy nem fia az elkövető, csak ráfogják, mivel „akármi történt a faluban, mindig Leventét vették elő.” Egyébként nem volt rossz, csak kiszámíthatatlan – tette hozzá.

Kifosztják a házat, ha nem igyekeznek

Jól jellemzi a faluban uralkodó állapotokat, hogy a meggyilkolt asszony egyik hozzátartozójának azt mondták a rendőrök, hogy jobban teszik, ha gyorsan összepakolják a házban megmaradt értékeket. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünk illusztráció, forrás: police.hu.)