Összesen 31 külföldi állampolgárt vittek be egy budapesti toxikológiára, miután egy THCJD nevű anyagot tartalmazó édességet fogyasztottak. A betegek egy belvárosi, Váci utcai kendershopból vettek gumicukrot, amelyből egy zacskó 15 ezer forintba kerül. 

Fura gumicukor 

Egy zacskó öt darab gumicukrot tartalmaz, a terméken pedig az is fel van tüntetve, hogy egy THCJD nevű anyagot tartalmaz. Ez egy pszichoaktív kannabinoid, amely hasonló szerkezetű, mint a THC, de a hatások valószínűleg intenzívebbek és hosszabban hatóak.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Toxikológiára kerültek 

A betegek szörnyű állapotban, gyakorlatilag magatehetetlenül, félig kómában fekve kerültek a toxikológiára, majd napokig maradtak ilyen állapotban. Egy jordániai házaspárt a fővárosban bérelt AirBnb-lakásukban találtak meg a földön, a saját ürülékükben fekve, miután napokra eltűntek. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A Váci utcában vették 

“Se kép, se hang. Se beszélni, se megmozdulni nem tudnak. Olyanok, mintha kómában lennének, napok óta csak fekszenek” – mesélt a Blikknek a  látottakról egy hozzátartozó. A rokon azt állítja, június 21-én, pénteken érkeztek az első ilyen betegek az osztályra. Többüknél is találtak a gumicukorkából, egyiküknél pedig egy számla is volt, amely alapján egyértelmű, hogy a Váci utcai üzletben vásárolták a bajt okozó portékát.

Megszólalt a rendőrség 

A lap megkeresésére a Budapesti Rendőr-főkapitányság közölte: „szenvedélykeltés vétség gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen indítottak nyomozást, mert az elmúlt napokban többen – köztük fiatalkorúak – kerültek kórházba, miután egy belvárosi CBD-shopban vásárolt gumicukor fogyasztását követően rosszul lettek. A nyomozók az üzlet teljes gumicukorkészletét lefoglalták, és szakértői vizsgálatnak vetik alá

Károsodást is okozhat

Dr. Funk Sándor addiktológus azt mondta, a szintetikus szerekkel nagyon sok a baj, mert rendkívül kis mennyiségben is hatásosak, amíg nem „lövik be” pontosan, milyen adagban hatnak, nagyon veszélyesek, akár halált is okozhatnak Ez a szer azért lehet a piacon, mert valószínűleg még nem kapott hivatalos azonosítási kódot, így a hatóságok nem tudnak speciálisan figyelni rá. A szakember úgy vélte, lehet, hogy nem épülnek fel teljesen a betegek, ha ugyanis valami ilyen súlyos, napokig tartó, kómához hasonló állapotot okoz, akkor sajnos előfordulhat akár maradandó károsodás is, attól függően, hogy az agyban mire hatott a szer.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: