A Fővárosi Főügyészség vádat emelt és fegyházbüntetést indítványoz egy férfi ellen, aki egy fakaróval támadt egy számára ismeretlen férfira és kioltotta az életét. 

Lomokat gyűjtöttek 

A vidéken élő férfi 2022. áprilisában ismerőseivel Budapestre utazott azért, hogy a 22. kerületben tárgyakat gyűjtsenek maguknak a lomtalanításon. A férfi és ismerősei Budafokon, egy füves-fás területen töltötték az éjszakát, majd másnap is ezen a környéken tartózkodtak és ott a lomtalanításra kikészített tárgyakat válogatták maguknak.  A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Összevesztek 

A későbbi áldozat a lomozás során, a délután folyamán szóváltásba keveredett egy, szintén a lomok iránt érdeklődő személlyel, a konfliktus azonban megmaradt szóbelinek. A nap végén az egyik férfi alkoholt fogyasztott, majd miután ismerősei éjfél körül lefeküdtek aludni, az ittas férfi bosszúálló hangulatban elindult, és az útja során egy facsemete mellől magához vett egy jókora, egy méternél is hosszabb fakarót. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Agyonütötte a hajléktalan 

Ezt követően a 22. kerületi Bartók Béla úton összetalálkozott egy számára ismeretlen, szintén ittas állapotban lévő hajléktalan férfival, akire rátámadt és olyan súlyosan bántalmazta a fakaróval, hogy a megtámadott a helyszínen életét vesztette. 

Megpróbálták újraéleszteni

Amikor a rendőrök a helyszínre érkeztek, a férfi nem mutatott életjeleket, ezért azonnal megkezdték újraélesztését, de sem ők, sem a mentők nem tudták megmenteni az életét.

Helyszínelés Budafokon

Budapest, 2022. április 22. Bûnügyi helyszínelõk és rendõr a fõváros XXII. kerületében, a Barosstelep vasúti megállónál 2022. április 22-én, ahol feltehetõen meggyilkoltak egy férfit. A budafoki járõrök a helyszíntõl 650 méterre, a bejelentéstõl számított egy órán belül elfogták a gyilkosság feltételezett elkövetõjét, a 23 éves M. Mátyást, akinek megkezdték a kihallgatását. MTI/Mihádák Zoltán

Ellopta a mobilját 

Az elkövető elvette a sértett mobiltelefonját, majd visszament a táborhelyére, ahol végül elaludt. A budafoki rendőrök rövid időn belül, még éjjel elfogták a férfit, aki előbb letartóztatásba, majd egy évvel később bűnügyi felügyeletbe került.

Szolnokra akart szökni 

A vádnak része, hogy a férfi a bűnügyi felügyeletből megszökött és felszállt egy Szolnokra tartó buszra, amelyet azonban a rendőrség megállított és az elkövetőt elfogta. A Fővárosi Főügyészség a jelenleg ismét letartóztatásban lévő férfit előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettével, kifosztás bűntettével, valamint fogolyszökés vétségével vádolja. 

Fegyházat kérnek rá

A főügyészség a vádlottal szemben fegyházbüntetés kiszabását, továbbá azt is indítványozza, hogy a bíróság állapítsa meg, a férfi nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint rendelje el egy korábbi, 5 hónapos, felfüggesztett fogházbüntetésének végrehajtását is. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Kiemelt kép: helyszínelés a gyilkosság után – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán