Még össze sem költöztek, már vitte újdonsült barátja értékeit. A kaposvári rendőrök egy fiatal nő ellen indítottak eljárást, aki a közösen eltöltött éjszakát követően ellopta egy férfi telefonját és a pénzét. A 21 éves nőt otthonában fogták el és előállították.

Lelépett a pénzzel és a telefonnal

2023. július 29-én napközben egy fiatal nő újdonsült barátjával az előző éjszakai buli fáradalmait pihente ki Nagybajomban. Amíg a férfi aludt, a barátnője a telefonjával és a pénzével együtt távozott. A körzeti megbízottak az alkalomszülte tolvajt szenyéri lakhelyén elfogták és a Kaposvári Rendőrkapitányságra állították elő. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Előkerült a mobil

A házkutatás során az eltulajdonított mobil is előkerült, melyet a rendőrök visszaadtak jogos tulajdonosának. A nyomozók a 21 éves nőt kifosztás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Elképesztő dolgok

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy kifosztás és kiskorú veszélyeztetésének gyanúja miatt kell felelnie a bíróság előtt egy 41 éves borsodi férfinek, aki elképesztő dolgokat művelt. A gyanúsított 2022. szeptember 19-én 20 óra előtt, Miskolcon az Újgyőri főtéren, egy padon alvó férfi állapotát kihasználva eltulajdonította a mobiltelefonját. 

Gyermeke kezébe adta

A térfigyelő kameráknak köszönhetően a járőrök pár percen belül megérkeztek a helyszínre. Az elkövető miután észlelte a rendőröket, az ellopott telefont a kiskorú gyermekének adta át.

Előállították

A rendőrkapitányság egyenruhásai a férfit a helyszínen elfogták, majd előállítását követően gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozók az eljárás során a mobiltelefont lefoglalták, és visszaadták a jogos tulajdonosának – írja a police.hu.

Felmérte a terepet

A Kékvillogó.hu írt arról, hogy szeptember elején egy férfi gyanús szándékkal bemenet egy fővárosi, 8. kerületi dohányboltba, és miután észlelte, hogy nincs a pult mögött az eladó, elkezdte felmérni a terepet. 

Nem sokat hezitált

Először elkezdte körüljárni a pultot. Hamar megtalálta, hogyan juthat mögé, majd lehajolt, hogy megnézze, mit lehet ott. A kassza alatti polcon egy papírdobozban végül egy pénzköteget talált.

Gyorsan el is vette

A tolvaj több mint egymillió forintot vett magához, majd sietve elindult a kijárat felé. Az eladó akkor ért vissza a pult mögé, amikor a férfi már készült kimenni a dohánybolt ajtaján. Már csak a hátát látta a férfinak, aki nyitotta az ajtót és távozott.

Gyanút foghatott az eladó

A dohánybolt dolgozójának gyanús lehetett, hogy miért ment el a férfi, ha éppen most tért vissza a pult mögé, hogy kiszolgálja. Később kiderült: a dohányboltban történt minden pillanat rögzítésre került. A kamera képe elég éles lehetett ahhoz, hogy felismerhető legyen a férfi.

Bíróság elé kellett állnia a tettesnek

A kameraképek alapján nem volt nehéz beazonosítani a férfit. Tettéért bíróság elé kellett állnia, ügyét gyorsított eljárásban vizsgálta a Budapesti 8. Kerületi Ügyészség. Kiderült, hogy a tolvajnak nem először gyűlt meg a baja a törvénnyel. Vagyon elleni bűncselekmények miatt többször már korábban is elítélték. A férfi nem tanult az esetekből, hiába volt már többször is elzárva. Ezúttal ismét súlyos büntetésre számíthat. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció