„Örömmel mondanám, hogy ügyfelem egészségi állapota javult, de sajnos ennek éppen az ellenkezője igaz” – ennyit árult el ügyvédje Galambos Lajos jelenlegi helyzetéről. A népszerű trombitaművész hét hónapja kezdte meg a rá kiszabott 3 év 6 hónapos börtönbüntetését a baracskai börtönben, ahol azóta sem hagyta el a betegszobát. Ráadásul az ünnepek miatt újabb nehéz időszak következik a művész életében.

Április végén vonult be

Ahogyan azt megírtuk, április 26-án délelőtt 10 órakor kezdte meg a börtönbüntetése letöltését Lajcsi Baracskán. Ebből valójában négy hónapot már letöltött előzetesben, így csak 3 évet és 2 hónapot kell rácsok mögött töltenie egyhuzamban. Legalábbis elvileg, mert pontosan nem lehet tudni, mennyit kell még rácsok mögött tölteni, ez sok mindentől függ, de nem kizárt, hogy ha minden jól alakul, akkor fél év múlva kiengedik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Azóta már kórházban is volt

Pár nappal a börtönbe vonulását követően előbb a gyengélkedőre vitték orvosi vizsgálatra, majd kórházba is kellett szállítani. A berettyóújfalui központi kórházban ápolták, végül azonban visszakerült a börtönbe. Onnan többször is olyan hírek láttak napvilágot, hogy nincs jól, romlik az állapota.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Otthonápolási kérelmet adott be

Galambos Lajos otthonápolási kérelmet adott be az egészségügyi állapota miatt. Ezt azonban elutasították. A börtön orvosa úgy látta, Lajcsi részben vagy egészben el tudja látni önmagát a rácsok mögött a mindennapok során.

Tovább romlott az állapota

„Örömmel mondanám, hogy ügyfelem egészségi állapota javult, de sajnos ennek éppen az ellenkezője igaz. Jól látható, hogy romlott az állapota, de nem szeretném részletezni, hogy mindennek mik a pontos jelei. Ugyanakkor azt nem tudom megmondani, hogy ez az egészségügyi helyzet, milyen módon befolyásolja majd Galambos Lajos fogvatartásának módját, vagy idejét” – adott friss helyzetjelentést a Borsnak dr. Csontos Zsolt ügyvéd.

Hullámzó helyzetben

„Lajcsi mentális állapota hullámzó, hiszen érthető módon aggasztja a betegsége és az a tény, hogy nem javul, sőt romlik az állapota. Ugyanakkor vannak napok, amikor mindezek ellenére is bizakodó, nagyon erős és tervekkel telve tekint a jövőre” – tette hozzá.

Nehéz időszak következik

Galambos Lajos rengeteg erőt merít abból, hogy a lehetőségekhez képest folyamatos kapcsolatot tud tartani a szeretteivel. Ugyanakkor tart attól, hogy a december hónap még az eddig eltelteknél is nehezebb lesz számára, hiszen az ünnepi időszak és különösen a karácsony nagyon nehéz minden fogvatartott számára – árulta el dr. Csontos Zsolt. 

„Ez a barát dolga”

Lajcsi jó barátja és egykori zenekarvezetője, Lagzi Laci korábban arról beszélt, mi várhat majd korábbi zenésztársára és mentorára, ha valamikor 2024 tavaszán elhagyja a börtönt. „Ott voltam Lajcsi mellett az utolsó fellépésén és ott leszek akkor is, amikor kijön a börtönből, hiszen ez egy barát dolga. Az utóbbi hónapokban életben tartottam a mulatós lángját és rengeteg önálló fellépésen vagyok túl” – fogalmazott a zenész.

Hatalmas ováció

„Ha színpadra lépek, minden alkalommal azzal kezdem a bemutatkozását, hogy a művésznevemet Lagzi Lajcsitól kaptam, vagyis ő volt a névadó keresztapám és a mentorom is. Ezen a ponton minden egyes alkalommal hatalmas ovációban tör ki a nézőtér. Vagyis egyértelmű jelét kapom annak, hogy a közönsége visszavárja őt” – tette hozzá Kozelka László.

Rengetegen várják vissza

„Igazából nem mondhatnám, hogy meglep az a szeretet, amivel nem csak felém, de Lajcsi felé is fordulnak az emberek. Nagyon jó lenne, ha olvashatná ezeket a sorokat odabent és tudná, hogy mennyien szeretik és támogatják őt és persze azt is, hogy rengetegen várják már, hogy újra trombitát és mikront ragadjon” – nyilatkozta a barát a Borsnak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Galambos Lajos – Forrás: Youtube