Járó motorral otthagyott autót akart lenyúlni két ittas férfi az egyik váci dohánybolt elől. A tulajdonos kirohant a boltból, és megpróbálta megakadályozni, hogy elvigyék a kocsiját, de elgázolták. Olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kórházban belehalt. A Pest Vármegyei Főügyészség a sofőrre fegyházbüntetést kért nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt. A történtek egy részét videófelvétel is megörökítette.

Megdöbbentő eset

Amint azt a BudapestKörnyéke.hu is megírta, megdöbbentő baleset történt Vácon, a dr. Csányi László körúton, az oszlopnak csapódó roncs közelében pedig egy sérült férfi feküdt. A közlekedési balesetnek indult történet a helyszínen összegyűjtött adatok alapján, rövid idő alatt egészen más fordulatot vett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

El akarták lopni az autót

Kiderült, hogy az autó tulajdonosa betért egy közeli trafikba, miközben járó motorú autóját az út szélén hagyta. Két, akkor még ismeretlen férfi bepattant a kocsiba és el akart hajtani, ám a tulajdonos észrevette. Kirohant az üzletből és a motorháztetőre hasalva próbálta megakadályozni a lopást. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Elmenekültek a tolvajok

A sofőr kövér gázzal meglódult, áttért az út másik oldalára, miközben a tulajdonos leesett a motorháztetőről. A kocsi végül egy fának, majd egy oszlopnak ütközve állt meg. A sofőr és utasa kiszálltak az autóból és segítségnyújtás nélkül elmenekültek. A közelben tartózkodó szemtanúk riasztották a mentőket és a rendőrséget.

Meghalt a tulajdonos

A 45 éves keszegi autótulajdonost életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba, ahol orvosi ellátása ellenére két nappal később meghalt, a férfi két gyermeket hagyott hátra.

Sorsára hagyták

Attilát a tolvajok a helyszínen sorsára hagyták, elmenekültek. Sem a rendőröket, sem pedig a mentőket nem riasztottak, a férfi segítségére a dohánybolt dolgozója sietett. A fiatal férfi rögtön odaszaladt, segédkezett, és hívta is a mentőket.

Egyedül nevelte két kisfiát

A Keszegen élő B. Attilát mindenki kedvelte, nem csak a helyieket, de a váciakat is sokkolta a tragédia, ráadásul a férfi egyedül nevelte a két kisfiát, akiket rajongásig imádott. „Attila volt a legjobb apa, akit csak ismertem, csodásan nevelte a fiúkat egyedül. De soha nem volt egy rossz szava sem, mert rajongott a kicsikért” – mesélte egy ismerőse.

Négy ember kapta Attila szerveit

Attilától szívszorító szavakkal búcsúzott a testvére és elmondta: szívet tépő döntést hoztak. „Ebben a nehéz és embert próbáló helyzetben, hatalmas lélekjelenlétről tanúságot téve, gyermekei hozzájárultak a szervei adományozásához. Azt mondták, hogy édesapjuk is így akarná – írta Facebookon a férfi. Hozzátéve: négy ember életét már megmentették a szervei.

Egy másik ember testében dobog a szíve

A Honvédkórház tájékoztatása szerint legalább 4 embernek sikerült megmenteni az életét általa. Így már nem volt hiábavaló a halála, drága szíve már egy másik ember testében dobog, megadva neki az esélyt egy szép és hosszú életre, amilyen Attinak nem adatott meg. Soha el nem múló szeretettel őrizzük emlékét!  – írta a közösségi oldalon az összetört testvér. 

Fegyházbüntetést kértek

A Pest Vármegyei Főügyészség a sofőrre fegyházbüntetést kért nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntette miatt. A mellette ülő másik elkövetőre felfüggesztettet szabadságvesztést indítványozott az ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt azzal, hogy a próbaidő alatt nem fogyaszthat nyilvános helyen alkoholt.

Nem ismerte el

Az autót vezető férfi nem ismerte el, hogy meg akarta ölni a sértettet. Állítása szerint csak olyan ötlete támadt, hogy beüljön a kocsiba, és kipróbálja. A mellette lévő férfi pedig azt mondta, hogy ő csak azért ült be a járműbe, hogy elmenjenek vele valahova. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videó az esetről

Forrás: Ügyészség

Kiemelt kép: a tragédia helyszíne. Fotó: policee.hu