Most, hogy már nem érvényes az útzár, rengetegen keresték fel Magyarország legnépszerűbb csúcsát. Aki kicsit közelebbre vágyik, vagy netán máshová vágyik, több alternatív helyszínt is tudunk ajánlani.

Jobb, ha felkészülünk egy kis kellemetlenségre

Az Útinform szerint a téli időjárást kihasználva nagyon sokan indultak el szombaton a Kékestetőre, ezért torlódások alakultak ki az odavezető utakon. A megnövekedett járműforgalom miatt már a 24-es főút 5-ös kilométerétől parkoló autók nehezítik az előrejutást. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Máshol sem feltétlenül jobb a helyzet

A Kékestetőre vezető alsóbbrendű úton is zsúfoltság alakult ki, a mátraházai parkoló is megtelt. A Magyar Közút Zrt. már pénteken figyelmeztetett, jelentős turistaforgalomra kell számítani a Felső-Mátrában szombaton, mert a Téli Mátra teljesítménytúra mellett kinyitott a mátraszentistváni sípark is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Közművet is javítanak

A balesetek elkerülése érdekében a védelmi bizottság társszervei arra kérték az ide látogatókat, legyenek körültekintők, utazásukhoz pedig vegyék igénybe a tömegközlekedési eszközöket. Tovább nehezítheti a helyzetet, hogy a hegytetőre vezető úton Mátraháza utánl közműjavítás miatt félpályás útlezárásra kell készülni.

Erre kérik az oda érkezőket

A múlt hétvégén az utat lezárták az autósok elől a fakidőlések és ágleszakadások miatt. Most azonban nincs ilyen korlátozás és a Heves Vármegyei Kormányhivatal közlése szerint nem is terveznek semmi ilyet bevezetni. Azonban minden autóstól azt kérik, hogy a kijelölt helyeket használják parkolásra.

A neuralgikus pont: Dobogókő

Jelen pillanatban úgy fest, a népszerű kirándulóhelyen nincs és nem is volt semmiféle közlekedési tumultus – ellentétben a múlt hétvégével. Ekkor ugyanis igen nagy káosz alakult ki, mivel a parkoló nagyon hamar megtelt. Ezért már sokan az odavezető út mellett lerakták autóikat.

Hamar odaérhetünk

Mivel nincsen dugó, éppen ezért érdemes lehet felkeresni Dobogókőt egy kiadós szánkózáshoz.  A menedékház webkamerájának képei alapján ott is összefüggő hóréteg alakult ki. Autóval akár 45 perc alatt ott lehet lenni, míg tömegközlekedéssel másfél-két órával kell kalkulálni.

A Nagy-Hideg-hegy is jó célpont lehet

Körülbelül 8-12 centiméternyi hóréteg van most a Nagy-Hideg-hegyen, ahová autóval érdemes menni. Az út másfél óra a főváros középpontjától számítva. A szánkópálya a Királyréten található.

Bánkúton is lehet szánkózni

Bánkútra is érdemes lehet ellátogatni, ahol szintén kellő mennyiségű hó található a szánkózáshoz. Autóval 2 és fél, míg tömegközlekedéssel legalább 3 és fél órányi utazással kell számolni. Érdemes korán indulni, hiszen még mindig hamar sötétedik. A Bánkút Síklub arra kéri a Bánkútra autóval érkezőket, hogy a bánkúti parkoló után 400 méterre található Csanálosi parkolót használják.

Sípályán tilos szánkózni!

Fontos, hogy a hazánkban található kijelölt sípályákon tilos szánkózni. Ez igaz azokra a sípályákra is, amelyek egyelőre még nem nyitottak ki, mint például az eplényi sípálya, mivel ezek a pályák jelenleg munkaterületnek számítanak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

(Kiemelt kép: MTI/Komka Péter.)