Intézetis kisfiúkat csalt otthonába, majd pizzával, cigarettával, játékokkal és pénzzel honorálta beteg igényeinek kielégítését a gyanú szerint az a 43 éves szegedi férfi, akihez a Pest vármegyei rendőrök dörömböltek be a napokban.

Ajándékokat adott

Egy ideje már folyt a felderítés, a háttérmunka egy fővárosi gyermekotthontól érkezett jelzésre reagálva. A feljelentés szerint egy keresztnéven említett férfi, egy Pest vármegyei településen lévő lakásában kiskorú gyermekeket abuzált, állítólag ezért cserébe ajándékokat adott nekik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Tizenéves áldozatok

Az ügy a Pest vármegyei felderítőkhöz került, akik felkutatták és meghallgatták a tizenéves áldozatokat, majd a tőlük kapott információmorzsákból (keresztnév, autó típusa) összerakták a képet és azonosították a célszemélyt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Nem volt hajlandó kinyitni

A 43 éves J. Tamásért 2023. május 31-én kora reggel indultak, az elfogáshoz az Érdi Rendőrkapitányság támogató egységét kérték fel. A kerítésen átmászva jutottak a bejárati ajtóig, amit a férfi csak többszöri felszólításra volt hajlandó kinyitni.

Mindent tagad

Együttműködési hajlandósága a továbbiakban sem volt példaértékű; kihallgatásán megpanaszolta a gyanúsítást, és tagadott, sőt kijelentette, a kiskamaszokat nem ismeri, sosem jártak nála. A nyomozás adatai viszont szöges ellentétben állnak állításával.

Játszótereken cserkészte be őket

A gyanú szerint J. Tamás olyan kisfiúkkal ismerkedett budapesti játszótereken, focipályákon, akiket könnyedén befolyásolhatott. Meglebegtette előttük jómódú, tehetős életvitelét, kisebb-nagyobb ajándékokkal mélyítette ismeretségüket, majd szigetcsépi tartózkodási helyére invitálta őket.

Ciki, pizza, pénz

A 11-14 éves fiúknak tetszett az addig megszokott életvitelüktől, körülményeiktől jelentősen eltérő ellátás: cigizhettek, pizzázhattak, igényes lakásban ejtőzhettek, filmezhettek, játszhattak, sőt, több ezer forintot is kaptak.

Gusztustalan közeledés

Cserébe csak hagyniuk kellett, hogy az apjuk korabeli férfi megfürdesse, megmasszírozza őket, majd olyan módon közeledjen feléjük, ahogy nagyon nem szabadna. Aki vonakodott, arra azzal gyakorolt nyomást, hogy rögvest véget vet a bulinak és visszaviszi a gyermekotthonba.

Többeket kihasználhatott

A rendőrök jelenleg két 11, valamint egy 14 éves fiút azonosítottak a tettes visszajáró áldozataként. Erős azonban a gyanú, hogy vágyai kielégítésétől fűtve másokat is behálózott és magához édesgetett.

Őrizetbe vették

A Pest Vármegyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya az őrizetbe vett J. Tamás, aki ellen szörnyű tettei miatt büntetőeljárás folyik. A rendőrség kezdeményezte a férfi letartóztatását. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Videón a rajtaütés:

Kiemelt kép: police.hu videorészlet