Öt év két hónap börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a bíróság azt a férfit, aki egy számára idegen családanyával akarta azt tenni, amit mások a házastársaival szoktak. Mindezt pedig a nő 4 éves kislányának szeme láttára követte volna el. 

Ajtócsapkodást hallott

Egy családanya 2021 december 3-án este fél nyolc körül a berettyóújfalui otthona fürdőszobájában tartózkodott, a 4 éves kislánya pedig a gyerekszobában. A nő ekkor egy ajtócsapódást hallott, ezért elindult megnézni, hogy mi történt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Ki akarta zavarni a házból 

Amikor kinyitotta a szobaajtót, meglátott egy idegen fiatalembert, akit csak látásból ismert. Az anyuka többször is felelősségre vonta az akkor 23 éves férfit, hogy mit keres a házban, de az nem válaszolt. A nő félelmében kinyitotta az első bejárati ajtót és felszólította a fiatalt, hogy távozzon az ingatlanból. 

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kimenekült a házból

Az ittas állapotban és kábítószer hatása alatt lévő férfi ennek nem tett eleget, hanem lassú léptekkel elindult a nő irányába. A nőben ez olyan szintű félelmet keltett, hogy a kislányát a földről felemelte és a hátsó ajtón keresztül kiszaladt a házból az utcára. A nő gyermekével menekült, nem fordult hátra, mert tudta, hogy a férfi követő őt.

Futás közben esett el 

Az egyik kereszteződésben lévő parkolónál a férfi végül utolérte a nőt, és a vállainál fogva megpróbálta hátra húzni. A nő igyekezett ellenállni, de közben elesett és hiába tudott ismét felállni, a támadója próbálta őt újra visszahúzni, így újra elesett. 

Súlyos dolgot akart tenni 

A támadás során a nő és a gyermeke is megsérültek.  Amikor a megrémült nő a gyermekéért nyúlt, a férfi jobb kezével hátulról átkarolta a nőt, bal kezével befogta a nő száját.

Egy járókelő mentette meg 

A hangos segélykiáltásokra egy közelben tartózkodó férfi lett figyelmes, aki gyorsan odaszaladt a nőhöz segíteni. A támadó ezt észlelve felállt és elmenekült a helyszínről. Az eset során, mind a nőnek, mind a gyermekének sérülései keletkeztek. A nő esetében a támadás során akár súlyosabb, nyolc napon túl gyógyuló sérülés is kialakulhatott volna, míg a kislány könnyű sérülést szenvedett.

Beismerte tettét

A férfi beismerte és megbánta a tettét, és azt mondta, nem akart bűncselekményt elkövetni, csak ittas volt és drogot fogyasztott. Öt év két hónap börtönre és hat év közügyektől eltiltásra ítélte a Berettyóújfalui Járásbíróság. A bíróság elrendelte a férfi korábbi 6 hónapos börtönbüntetését is. 

Súlyosbító körülmények

Kiss László bíró az ítélet indokolása során súlyosító körülményként vette figyelembe a férfi önhibából eredő ittas és bódult állapotát, továbbá a tényállásból is kitűnő kitartó szándékot, valamint a gátlástalan elkövetési módot. A bíróság figyelemmel volt arra is, hogy a férfi büntetett előéletű, felfüggesztett szabadságvesztés próbaideje alatt állt, valamint a garázdaság és a testi sértés elleni cselekmények rendkívüli mértékben elszaporodtak.

Enyhítő körülmények

Enyhítő körülményként értékelte ugyanakkor, hogy az elkövető valamennyi bűncselekmény elkövetését elismerte és megbánó magatartást tanúsított.  A bíróság döntését mind az ügyész, mind a támadó és védője is tudomásul vették, így az jogerős. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció