Fejszével végezte ki alvó szállásadóit, a negyvenes éveiben járó Krisztiánt és a nyugdíjas Józsi bácsit egy 18 éves fiatalember, két áldozatát ráadásul könyörtelenül meg is csonkította. A szörnyű rémtett három éve történt Diósdon. Z. Zsoltot ma ítélte el a bíróság. 

Kettős gyilkosság Diósdon

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu is beszámolt, 2020 áprilisában egy 18 éves férfi megölte két idősebb ismerősét, miután azok befogadták őt házukba, mert az elkövetőnek nem volt hol laknia. A fiatal férfit sajnálatból fogadta be a ház tulajdonosa. Az akkor 18 éves férfi haragudott az őt, állítása szerint, korábban bántalmazó ismerőseire, ezért a tragédia éjjelén  magához vett egy 17 cm élhosszúságú fejszét.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Meg is csonkította a holttestet

Felébresztette a már alvó házigazdát, majd 4-5 ütést mért a fejére és a nyakára, valamint csonkolta a jobb karját. Ez után átment a másik szobába, felkeltette a 65 éves lakótársat, majd őt is 4-5 fejszecsapással megütötte. Mindkét áldozat a helyszínen meghalt.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Vásárolni ment a benzinkútra

A férfi a gyilkosság után egy közeli benzinkúton alkoholt, csokoládét és energiaitalt vett, majd visszament a házhoz. Onnan hívta a központi segélyhívó számot és bejelentette, hogy baltával halálra verte két ismerősét. A helyszínelők is elborzadtak, amikor beléptek a diósdi házba. 

Bedrogozva játszott

Megcsonkított kéz, mély vágások a testeken és felismerhetetlenségig szétvert fej – ez a brutális látvány fogadta őket. Az egyik áldozat már gyerekkorától ismerte későbbi gyilkosát, ezért is fogadták be magukhoz. Gyakran veszekedtek, s az egyik este a többiek lefekvése után határozta el Zsolt, miközben a számítógépén bedrogozva játszott, hogy végez velük. 

Nem bírta elviselni a helyzetet

A fiatal férfi korábban arról számolt be, hogy az áldozatai  nemi vágyaik kielégítésére használták őt, emellett fizikálisan is bántalmazták, a térdéből kalapáccsal ütötték le a porcot álmában, ezeket pedig nem bírta már tovább elviselni.

Helyszínelés Diósdon

Forrás: BudaPestkörnyeke.hu

Előre eltervezhette a gyilkosságot

A kirendelt orvosszakértő véleménye szerint a férfi beszámítható volt, magatartására rossz személyiségfejlődés és antiszociális magatartás jellemző, bosszú által vezérelt cselekménye direkt, sivár és előre megtervezett volt.

Megszólalt a diósdi szomszéd 

Az ítélethirdetés előtt egy tanút hallgattak meg, aki két hónapig élt a vádlott szomszédságában Diósdon. Állítása szerint két héttel a gyilkosság előtt a fiatalember jelezte neki, hogy a társai megerőszakolták, de nem vette őt komolyan. Érdekesség, hogy a fejszét éppen ő élezte meg neki korábban. A kettős gyilkost egyedül az édesapja támogatja, aki ezúttal is eljött a tárgyalására.

Bűntudata van 

„Annyira mardossa a szívemet a bűntudat, hogy a börtönben több alkalommal volt öngyilkossági kísérletem. Nem tudom, hogyan fogok együtt érezni ezzel a szörnyű dologgal, amit tettem. A sértettek részéről nemi bántalmazás áldozata lettem, amire több alkalommal került sor. Ami megdöbbentő volt számomra, hogy a pszichológus szakértő ezt nem így észlelte” – mondta a tettes a szerdai bírósági tárgyaláson. 

Semmire sem emlékszik

A férfi arról is beszélt, hogy semmire nem emlékszik, csak álmában szoktak előjönni az emlékfoszlányok. „Egy szürke folt, egy sötét homály fedi ezt az egészet”. Az áldozatok családjainak a nem megfelelő börtönkörülmények miatt szerzett kártalanítását fel akarja ajánlani, hogy a részvétét és a bocsánatát ezzel is kifejezze feléjük. 

Nevelőintézetben nőtt fel 

Zsolt édesapja a Blikknek a tárgyalás előtt azt mondta, fia kilenc hónapos volt, amikor az anyja elhagyta őket. „Utána az anyósommal neveltük őt. Később jól menő vállalkozásom volt, az anyja pedig 9 éves korában feljelentett jogtalanul. Ezután elvették Zsoltot tőlem, majd évekig nevelőintézetbe került és pszichiátriai kezelésen is többször átesett. Hosszadalmas gyerekelhelyezési per után kerülhetett vissza hozzám teljesen lelki sérülten”.

Felhívta a gyilkosság után

„A gyilkosság után felhívott, hogy megölte mindkét embert, mert meg akarták erőszakolni, ezt pedig nem bírta ő elviselni. Szolgáljon ez tanulságul, nagyon figyeljen oda mindenki a gyerekére” – mondta József. Zsoltot 19 évre ítélte el a bíróság.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: helyszínelés a diósdi gyilkosság után – Forrás: police.hu