Esélye sem volt a túlélésre annak az 56 éves férfinak, aki a szentendrei piacon lenyelt egy darazsat. Rocco, ahogyan a helyiek hívját, valószínűleg allergiás lehetett a rovar méreganyagára, ezért halhatott bele a darázscsípésbe. A helyi zöldéges eladóját egész Szentendre gyászolja.

Meghalt a zöldségbolt eladója

Amint arról a BudaPestkörnyeke.hu elsőként beszámolt, szerda délelőtt meghalt Pest megyében, a szentendrei piacon a zöldségbolt alkalmazottja. A férfi halálát darázscsípés okozta. Hiába érkezett időben a segítség, életét már nem tudták megmenteni. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megszólalt a zöldséges

A Bükkös-parti zöldéges 8 éve adott munkát a tragikus sorsú férfinak. Roccot mindenki szerette, közvetlen, mindig jókedvű férfiként emlékeznek rá a törzsvásárlók. „Itt voltam Rocco utolsó perceiben. Szörnyű volt a halálát végignézni. Nem is nagyon tudok róla beszélni” – mondta a férfi főnöke a Borsnak a tragédia másnapján.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Lenyelte a darázsat

A tragédia előtti percekben Rocco éppen a bódé előtt foglalatoskodott az áruval, amikor valahogy berepült a szájába egy darázs, ő pedig lenyelte a szárnyas rovart. Az állat megcsípte a torkában, így a férfi megfulladt.

Mentőhelikopter is érkezett

A fuldokló férfin többen próbáltak segíteni. Az egyik vásárló biciklivel rohant a közeli orvosi rendelőbe, onnan is érkezett segítség. Majd egy mentőautó és egy mentőhelikopter is a helyszínre érkezett.

Búcsúzik egy ismerős

A férfi halálhírére többen is reagáltak a szentendrei Facebook csoportokban. Egyik ismerőse ezt írta: „Rocco előző este meg együtt pecáztatok az öcsémmel, soha nem felejtem, amit 2010 júniusban “értem” tettél, segitettél. Köszönöm. Remélem jó helyen leszel Legyen szép az örök álmod.”

Fia is búcsúzik

Fia született, aki egy érzelmes Facebook-posztban reagált édesapja halálhírére: „Egy szál gyertya, mely lassan végig ég. Egy élet, mely percek alatt véget ért. Itt hagytad azokat, akik szerettek téged. De emléked örökre a szívünkbe égett!”

Megviselte édesapja halála

Rocco másfél hónappal ezelőtt veszítette el imádott édesapját. A férfi ezután teljesen összetört, képtelen volt beletörődni, hogy már nincs többé.

Méreganyag kerül a szervezetbe

Egy darázscsípés jó esetben csak gyorsan múló kellemetlenség. Rosszabb esetben azonban súlyos allergiás reakciót vált ki, és halált is okozhat. A rovarcsípésekkel méreganyag kerül a szervezetbe, ami gyulladást vált ki, ez azonban esetek túlnyomó többségében csak a csípés helyén jelentkezik egyéb tünetek nélkül.

Allergiás reakciót válhat ki

Rossz esetben a méreg allergiás reakciót vált ki, a csípés életveszélyes lehet. Azonnali orvosi ellátásra van szükség, ha a csípést követő harminc percen belül hasi görcs, hasmenés, hányás, testszerte megjelenő csalánkiütés, sápadtság, nyelési zavar, szédülés, szájban vagy szemben jelentkező duzzanat, köhögés, torokszorító érzés, sípoló vagy nehézlégzés, eszméletvesztés jelentkezik. Ezek mind az allergiás reakció, anafilaxia lehetséges tünetei.

Önbelövő injekció

Mivel a rovarméreg-allergia életet veszélyeztető állapot, ilyen esetben azonnal ki kell hívni a mentőt. Kalcium vagy antihisztamin (pl. Fenistil tabletta vagy csepp) beadása ilyen esetben nem fog hatni, csak az adrenalin tartalmú önbelövő injekció (Epipen, Anapen) vagy a Tonogen injekció segíthet.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ez is érdekelhet

“Könnyezve, egyik kedvenc dalommal a fülemben elmentem örökre” – belehalt a darázscsípésbe a magyar rockzenész, Ribarics Tamás 13 napig volt kómában

Kiemelt kép: mentőhelikopter a szentendrei piacon – Forrás: Facebook/Szentendre hivatalos oldala