Sikeresen megműtötték a terézvárosi házomlás során súlyosan megsérült táncművész, Nikolett gerincét – tájékoztatta a Budapesti Operettszínház az MTI-t.

Jól reagált

A közlemény szerint a fiatal művész szervezete “reménykeltően jól reagált a műtéti beavatkozásra, életfunkciói kedvezőek”. A táncművész – három másik emberrel együtt – hétfő délelőtt sérült meg, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Négyen sérültek meg

Amint azt a Kékvillogó is megírta négyen sérültek meg a tetőomlásban, ami az Ó utca és Jókai utca sarkán történt. Az Operettszínház balett tánckarának két munkatársa, munkába tartott, amikor leomlott a ház tetőszerkezete.

Kapcsolódó:

“Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz”- 6 órás műtéten esett àt a balerina, aki a Jókai utcai házomlásban sérült meg, párja szerint fennáll a bénulás veszélye

„Elkezdtünk szaladni, de…”

“Sétáltunk, amikor egy nagy robajra lettünk figyelmesek a kordonok mellett. Először azt hittük, hogy az építkezésen történik valami, de amikor felnéztünk, láttuk, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtünk kézen fogva szaladni, de sajnos a párom, Niki a törmelék alá került” – emlékezett vissza a Blikknek a balerina párja, Benjámin.

Hosszan keresték a tűzoltók a romok között a sérülteket

Forrás: MTI

Eszméletlen volt

Ezután percekig nem láttam semmit a hatalmas porfelhő miatt. Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz. Végül megláttam, a törmelék alatt feküdt eszméletlenül – mondta a férfi.

Friss hírek érkeztek az állapotáról

Nikolettet ezt követően súlyos állapotban szállították kórházba, mélyaltatásban tartották, ám csütörtökön arról érkeztek a hírek, hogy a balerina jobban van, már nincs kómában. “Niki egy igazi harcos. Szinte csoda, ami vele történik. Javult az állapota, de a gerincéhez továbbra sem mernek az orvosok hozzányúlni – mondta tömören Niki közeli ismerőse.” – mondta akkor a Borsnak a fiatal lány egyik ismerőse.

Az Operettszínház is közleményt adott ki

Nikolett állapotáról az Oprettszínház is kiadott egy közleményt még csütörtökön, mint írták, „A terézvárosi házomlás során súlyos koponya- és gerincsérülést szenvedett fiatal táncművészünket már nem tartják mesterséges altatásban, az állapota stabil, folyamatosan javul. A sürgős, életmentő beavatkozások megtörténtek, hamarosan sor kerül a gerincsérülése miatti újabb műtétre”. – Most pedig azt közölték, a műtétre sor is került, az operáció sikeres volt. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Jókai utcai házomlás – Forrás: MTI/Mihádák Zoltán