Súlyos baleset történt csütörtökön a főváros 4. kerületében, Újpesten, a Fóti út és a Leiningen utca kereszteződésében. Két autó ütközött össze és az egyik lényegében lebontotta az iskola kerítését. Nagy szerencse, hogy senki nem tartózkodott a területen. Hamar kiderült, hogy ez az hely, ahol néhány évvel ezelőtt egy olyan tragédia történt, ami megrázta az egész országot.

Lebontotta az iskola kerítését

Súlyos baleset történt csütörtökön Újpesten, a Fóti út és a Leiningen utca kereszteződésében. Egy VW egy Audival ütközött, a Volkswagen gyakorlatilag lebontotta az iskola kerítését. A mentők és a tűzoltók rövid időn belül a helyszínre érkeztek és megkezdték a mentést. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rossz emlékű kereszteződés

A sérültek állapotáról egyelőre nem érkezett jelentés, az viszont hamar kiderült, hogy ez az a kereszteződés, ahol néhány évvel ezelőtt egy olyan tragédia történt, ami megrázta az egész országot.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Tragikus ütközés

Ahogy arról annak idején a BudaPestkörnyéke.hu beszámolt, 2018-ban két rendőrautó karambolozott egymással a Fóti út és a Leiningen Károly utca sarkán. Az elsődleges információk szerint azt állapították meg a helyszínen, hogy a 15. kerületi járőröknek zöld lámpája volt, 4.  kerületi kollégáiknak viszont piros, ám utóbbi jármű vezetője mégis kihajtott, így ütközhettek össze.

Egy őrmester halt meg

A sofőr végtagtörést szenvedett, társa a helyszínen életét vesztette. Mátyás Balázs Tamás kizuhant a kocsiból, ő a 4. kerületi kapitányság járőreként dolgozott. A másik rendőrautó utasai is megsérültek a karambolban.

70-nel ment a kereszteződésbe

A rendőr egy kereszteződéshez érve egyenesen akart továbbhaladni, és annak ellenére, hogy a lámpa több, mint tíz másodperce tilosat jelzett, a mintegy 70 kilométeres óránkénti sebességről némileg lassítva behajtott a kereszteződésbe.

Nekiütközött egy másik rendőrautó

Ott a vádlottnak jobbról több mint 90 kilométeres óránkénti sebességgel nekiütközött egy Skoda Octavia típusú rendőrautó, amely ugyancsak megkülönböztető fényjelzést használt. Neki azonban a lámpa zöldet mutatott.

Ugyanarra a helyszínre hajtott

A balesetben érintett két szolgálati kocsi a BRFK Tevékenység-irányítási Központ utasítása alapján ugyanarra a helyszínre tartott, mert az ott intézkedő rendőrök segítséget kértek. A baleset következtében egy az Opel Astrában utazó 22 éves rendőr őrmester életét vesztette, a vétlen autót vezető rendőr könnyebben sérült, míg utasa és a vádlott nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Helyszíni felvétel

Helyszíni felvétel

Kiemelt kép: a baleset helyszíne. Fotók: Facebook/Újpesti Szemle