Komoly élsportolói múltja volt annak a 33 éves férfinek, aki szerdán kiugrott egy kilencedik emeleti panellakásból, miután meglátta a rendőröket. Zsolt édesapja szerint a gyermeke jobb sorsra lett volna érdemes, de sajnos kicsúszott a lába alól a talaj az elmúlt években. Egy rablás miatt korábban tíz évet ült börtönben, ami meghatározta a jövőjét is.

Olimpiát akart nyerni

Burka Zsolt gyermekkorában a vasi megyeszékhely sportoló reménységei közé tartozott. Birkózóként egymás után nyerte a versenyeket. Az volt a nagy álma, hogy egyszer kijusson az olimpiára és aranyéremmel térhessen haza. Ebből azonban semmi sem lett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Szörnyűség Szombathelyen

A BudaPestkörnyéke.hu adott hírt arról szerdán, hogy tragédia történt szerdán délután a vasi megyeszékhelyen, a szombathelyi Bem utcában: egy 33 éves férfi vesztette életét és a Szombathelyi Rendőrkapitányság közigazgatási hatósági eljárásban vizsgálja az eset körülményeit. 

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megijedt a rendőröktől

A helyszínről származó információk szerint egy járőrpáros csengetett be a lakásba, az ajtót a lakás tulajdonosa nyitotta ki, de a rendőrök nem vele akartak beszélni. A járőrök által keresett férfi a lakásban tartózkodott és a rendőrök láttán annyira megijedt, hogy átlépett az erkély korlátján és a mélybe zuhant.

Pár hónapja szabadult

A hírek szerint a férfi pár hónapja szabadult a börtönből, először 18 évesen vitték bele egy rablásba, amiért komoly börtönbüntetést kapott. Kiszabadulása után újabb törvénysértést követett el, amiért ismét a rácsok mögé került. A 112press.hu szerint szerdán egy kisebb ügy miatt keresték az egyenruhások.

„Nem tudom felfogni és elfogadni”

„Egyelőre nem tudom felfogni és elfogadni. A fiam néhány nap múlva ünnepelte volna a 34. születésnapját, most viszont a temetésére kell készülnünk. Sajnos félrecsúszott az élete, hiszen megjárta a börtönt és egy ideig hajléktalan is volt, az utóbbi időszakban is egy barátjánál tartózkodott. Oda mentek érte a rendőrök” – mondta Zsolt édesapja a Borsnak.

Kiraboltak egy idős nőt

„A fiam rablás miatt 10 évet ült börtönben, 2020 nyarán szabadult. Rossz emberekkel barátkozott, akik rávették, hogy részt vegyen egy rablásban. Be is mentek egy idős nő lakásába, csak nem tudták, hogy a néni otthon van, mert előtte kifigyelték, hogy rendszeresen abban az időszakban megy vásárolni. Az asszonyt nem bántották, ráadásul pénz sem volt nála, de mivel hárman voltak, a bíróság a cselekményt csoportosan elkövetettnek minősítette, ezért jól megszórta őket” – mesélte az apa.

Megviselte édesanyja halála

Az apa szerint a fia megbánta tettét. A börtönben bőven volt ideje elgondolkodnia az életén. Ott érte az édesanyja halálhíre is, ez különösen megviselte. Lelkiismeret-furdalás gyötörte, amiért kénytelen volt a büntetés-végrehajtás embereinek kíséretében az édesanyja ravatalához járulni. Nagyon közel álltak egymáshoz.

Szerette a kishúgát

Miközben Zsolti a büntetését töltötte, megszületett a kishúga, Jázmin. „Zsolti állandóan kérlelt bennünket, hogy vigyük be hozzá a kistestvérét. Az iránta érzett szeretete tartotta benne a lelket” – árulta el az édesapa.

A szakítás már túl sok volt neki

„Egy kimondottan jólelkű fiú volt. Hozzáteszem, jómódban nevelkedett, hiszen az édesapja kamionsofőrként jól keresett, és egy 260 négyzetméteres családi házat is fenntarthatott. Később vett Zsoltinak egy kisebb házat, amit sajnos a fiú eladott, a pénzt pedig felélte. Így veszítette el az otthonát. Néhány hónappal ezelőtt szakított vele a barátnője, ez már túl sok volt neki” – tette hozzá az édesapa párja, Anikó. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: illusztráció