Küldött az édesanyjának egy búcsúüzenetet, majd pedig egy kompról a folyóba vetette magát Botos Tamás Antal, Tiszakeszin. A 24 éves fiatalember tavaly drogok miatt két hónapig kómában volt, ám akkor felépült.

Pánikszerű módon kiabálni kezdett

A fiú az édesanyja szerint mindig vidám természetű volt, szakácsnak tanult, de végül a szakmájában nem tudott kiteljesedni. Azt, hogy pontosan mi bántotta senki nem tudja, csak annyi biztos, hogy a hét elején pánikszerű módon kezdett el kiabálni, adta hírül a Bors.

Szellemet látott

Az édesanya a lapnak elmondta, hogy „Tomi azt mondta, hogy egészen világosan látta a saját szemével, hogy egy szellem megfogja a poharát és a falhoz vágja. Ez dühítette a fiamat, hiszen éppen az előző napon tapétázta ki a szobáját. Az üvegszilánkokat valóban megtaláltam a padlón, amiből csak arra tudok következtetni, hogy a fiam hallucinált, és a törést ő maga okozta – mesélte az édesanya. Anita úgy véli, ha nem is közvetlenül, de a drogok vezettek a fia halálához.” A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Herbálozott

„Sajnos errefelé népszerű a herbál cigaretta. A fiam korábban nagyon sokat szívott, én pedig semmit sem tudtam tenni ez ellen. Előfordult, hogy kihívtam a rendőrséget, mert nem tudtam tőle elvenni. Nekik odaadta. Ragaszkodott a révülethez. Egy nap túlszívta magát, és rosszul lett. Annyi ereje még volt, hogy segítséget kérjen tőlem. Odamentem hozzá, és megpróbáltam megitatni, de fulladni kezdett tőle. Akkor hívtam ki a mentőket. Kis is jöttek. Még maga feküdt a hordágyra, de mire beértek vele a kórházba, kómába esett. Az orvosok megmondták, hogy jó eséllyel elveszítjük őt, de akkor még két hónappal később felébredt. Ennek már másfél éve” – árulta el a lapnak Anita, a fiú édesanyja.

Nem szokott le egyből

Tamás nem szokott le egyből a kábítószerekről, ám két hónappal ezelőtt azt olvasta a hírekben, hogy egy fiú meghalt a biófűtől, akkor pedig megijedt és végleg letette a gyilkos drogot.

Elvonási tünetek

„Az ismerőseim szerint talán pont az volt a baj, hogy hirtelen hagyott fel a rossz szokásával, ezért durva elvonási tünetek jelentkeztek nála. Többször is panaszkodott, hogy görcsöl az agya – mondta a Borsnak az anyuka.

Semmi előjele nem volt

Az anya arról is beszélt, hogy a fiú semmi jelét nem mutatta annak, amire készül. „A másnap reggel történtek után arra kértem, hogy pihenjen egy kicsit, de ő elment dolgozni. Aztán hazajött, és lepihent. Szomjas volt, adtam neki hideg kólát, de ő közölte, hogy el szeretne menni a boltba. Az egyik rokontól ugyanerre hivatkozva kölcsön kérte a kerékpárját. Nem a közértbe ment – zokogta Anita, akinek egy helyi lány azt mesélte, hogy látta Tamást, amint a nagyapja sírjánál álldogál. A férfi a temetőből a Tisza-partra sietett. 17 óra 17 perckor küldött egy utolsó üzenetet az édesanyjának, majd a kompról a vízbe vetette magát”

Beleugrott a Tiszába

„Inkább beleugrok a Tiszába, nem bírom már! Hidd el, nem bírom, édesanyukám!” – állt a sokkoló üzenetben. A réven egyébként többen is ott voltak, többek között Tamás unokatestvére is látta, mi történik, ám már semmit nem tehetett. A helyiek napokig imádkoztak, hogy Tamás élve kerüljön elő, de a vízirendőrök napokkal később már csak a holttestét találták meg.

Itt találták meg a testét

„Amikor szóltak, azonnal a partra siettek. Szerettem volna odamenni, hogy megnézzem a vízben az arccal lefelé lebegő gyermekemet, de nem engedték. Hiába mondtam, hogy szeretnék megbizonyosodni arról, hogy valóban az én kicsim teste került elő, de emberségből azt mondták, jobb, ha az élő fiam marad meg az emlékeimben. Miután betették a halottszállítóba, ismét kértem, hadd nézzem meg legalább a kezén és a lábán levő tetoválásokat, hiszen azokról biztosan felismerem. Azt sem engedték, de aztán megmutatták a vizsgálat során készített képeket. Semmi kétség, sajnos ő volt.” – mondta a gyászoló asszony.

Így szeretné eltemetni a fiát

Anita arra készül, hogy a temetésre fehér ruhába öltözteti a fiát, mert az volt Tamás kedvenc színe. Abban szeretnék elhamvasztani, a fiú földi maradványait, pedig nagypapája mellett helyezik végső nyugalomra.

Ha segítség kell 

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is! A Kekvillogo.hu legfrissebb cikkeit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels