Noha évek óta ismert a probléma, a jelek szerint még sem lehet véget vetni azoknak a törvénytelen futamoknak, amelyeket a főváros utcáin tartanak.

Ijesztő zajok az éjszakában

Hangos csattanásra figyelt fel több lakó szombaton késő este Budapest 3. kerületében, a Szentendrei út Raktár utca és Bogdáni utca közti szakaszán – derül ki a Metropol cikkéből. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Csak a „szokásos”

A baleset miatt akkor csak egy sáv volt járható a fővárosból kifelé vezető oldalon. Több környékbeli arra gyanakodott, hogy egy illegális gyorsulási verseny miatt történhetett az ütközés. Errefelé egyébként gyakoriak a hasonló „mulatságok”.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Rendszeresen zajonganak

„Minden hétvégén a mekinél szoktak gyülekezni, ott bőgetik a motorjaikat. Ezután illegális gyorsulási versenyt tartanak a Szentendrei úton” – mondta el a lapnak, Dániel, aki a Csillag Center környékén lakik, de még ott is szokta hallani a hatalmas zajt.

Gyorsulási verseny a csattanás előtt

Általában ennél a bevásárlóközpontnál szoktak elfordulni Békásmegyer irányába. A mostani esetnél a közeli panelházakban élők csak a hatalmas csattanás hangjára figyeltek fel. „Nem akarok találgatni, de megint gyorsulási versenyt hallottam a csattanások előtt” – mondta a környéken élő Csaba.

Rendszeresek a törvénytelen futamok

Hozzátette, ez egy visszatérő probléma, de az igazán elkeserítő, hogy azok, akik ezt a szabálytalanságot elkövetik, nemcsak veszélyeztetik mások életét is, de ezzel ezrek pihenését teszik lehetetlenné puszta szórakozásból – s ráadásul visszatérő rendszerességgel.

Halálos baleset is volt, semmi sem változott

A helyiek azt mondják, ez már évek óta így megy, minden pénteken és szombaton bőgnek a motorok, de van, hogy már csütörtökön is. „Hiába volt már több durva, sőt halálos baleset is emiatt, ez sem rémiszti el őket” – panaszolta Margit.

Most senki sem sérült meg

„Anno forgalomlassító demonstrációt gondoltam szervezni, mert a bejelentéseknek akkor sem volt semmi hatásuk. Egyébként a családommal mi is szenvedtünk már balesetet egy száguldozó miatt” – tette hozzá. Némiképp pozitívum, de szombat este senki sem szenvedett sérülést a száguldozásban.

Így történt a baleset

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a lap érdeklődésére azt közölte az esettel kapcsolatban, hogy egy autós a Flórián tér felől a Szentendrei úton haladt a Mozaik utca irányába a szélső forgalmi sávban, amikor sávváltás közben balra mellette két – vele azonos irányba haladó – személygépkocsival ütközött.

Helyszíni bírság és büntetőpontok

A baleset következtében személyi sérülés nem történt, csupán anyagi kár keletkezett. Az intézkedő rendőrök a baleset okozójával szemben helyszíni bírságot szabtak ki, emellett a sofőr hat büntetőpontot is kapott. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

(Kiemelt képünkön a Szentendrei út egy szakasza látható, forrás: Google Street View.)