Kész szerencse, hogy nem történt nagyobb tragédia és viszonylag „könnyen” megúszta az esetet. Felfüggesztett fogházat kérnek a slendrián üzemeltetőre.

Itt történt a baleset

Noha nem nevezik meg az intézmény pontos helyét és nevét, azonban mivel a budapesti 9. kerületi ügyészség emelt vádat, így nagy eséllyel következtethetünk arra, hogy a Ferencvárosban történt a baleset. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Földre került az elektromos csatlakozó

A vádirat szerint a nő egy óvodát fenntartó és működtető cég képviselője volt. Az óvodának üvegfalai voltak, így a helyiségekben a hűtő-fűtő berendezéseket a fal előtt, a földön kellett elhelyezni, így azok villamos csatlakozása hozzáférhető volt.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hozzányúlhattak a gyerekek

Ugyan az üzemeltetőnek szóltak a villanyszerelők, hogy a berendezést le kellene burkolni, azonban az asszony ezekkel nem foglalkozott. Még ajánlatot is kapott a faburkolásra, de ezt elutasította és mástól sem rendelte meg. Így szabadon hozzáférhető volt az elektromos árammal ellátott rész.

Alig volt előttük akadály

Tetézte a gondokat, hogy az óvodai helyiségekben a kisgyermekek be tudtak menni az elektromos készülék mögé. Ezzel tisztában volt a cégvezető is – plusz az óvoda szervezeti és működési szabályzata szerint az épületben működő elektromos berendezésekhez a gyermekek nem férhetnek hozzá.

Sokszor bebújtak

A dolgozók dobozokkal, párnákkal és székekkel igyekeztek megakadályozni azt, hogy a gyermekek a nyitott villamos csatlakozású hűtő-fűtő gépek mögé kerülhessenek. Ám mivel gyerekekről volt szó, az óvónők figyelemfelhívása ellenére időnként mégis bebújtak a készülékek mögé, vagy a bedobálták játékaikat.

Tétlen maradt

Az alkalmazottak többször is jelezték a veszélyes helyzetet, azonban a vádlott semmit sem tett. Ahogy az várható volt, csak idő kérdése volt, hogy mikor következik be a baj: 2017 májusában egy kislány bebújt az egyik hűtő-fűtő készülék mögé.

Bizonyítható a szabályszegés

Itt hozzáért a burkolatlan csatlakozóhoz, melynek következtében 8 napon túli sérüléseket okozó áramütést szenvedett. A balesetre azért került sor, mert a munkavédelmi szabályokért is felelős cégvezető nem tartotta be a rá vonatkozó foglalkozási szabályokat.

Ilyen büntetést kért az ügyészség

A kerületi ügyészség foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétségével vádolja az asszonyt, s vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozza – derül ki a Fővárosi Főügyészség hétfői tájékoztatásából. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Ezt a berendezést látta el árammal a csatlakozó

(Cikkünkben használt képeink a rendőrség helyszíni szemléjén készültek, nyitóképünkön az a rész látható, amelyhez a kislány hozzáért.)