A nappali az a hely, ahol minden nap lepihenhetünk, olvashatunk és ahol összegyűlhet a család. Ehhez viszont olyan bútorokra van szükségünk, amely minden adott teret segít kihasználni és kényelmet nyújt nekünk és a vendégeink számára. Érdemes a nappalit a számunkra legkedvezőbb módon berendezni, hiszen ez a lakás egyik kulcsfontosságú helyisége, ráadásul az időnk legnagyobb részét is itt töltjük.

Világosságot és fényt dögivel!

Senki sem szeretné nyomasztóan érezni magát otthon, és mivel általában a nappaliban töltjük a legtöbb időt ezért nagyon fontos, hogy elegendő figyelmet szenteljünk ennek a helynek, amikor berendezzük. Igyekezzünk a lehető legtöbb természetes fénnyel rendelkező szobát használni nappaliként. Ha túl sötétnek érezzük a szobát próbáljunk meg világosabb nappali bútorokat beszerezni, ezeket kombinálhatjuk stílusban hozzá illő függönnyel, lámpákkal vagy más kiegészítőkkel.

Tipp: A led fénysorok és az ablakra lógatható fényfüzérek akár kis költségvetésből is hangulatosabbá és világosabbá varázsolják a nappalit!

Ne féljünk a színektől

Egy jól átgondolt színkombináció képes egy lehangoló napot is boldoggá varázsolni. Ha nem is tervezünk hatalmas átalakításokat akkor is néhány egyszerű darabbal egészen új köntösbe öltöztethetjük a nappalinkat. Nem kell minden bútornak más színűnek lennie, hogy ez az üdítő frissesség beköltözzön az otthonunkba. Elég, ha a meglévő összképhez választunk néhány színes párnát, vagy más apró kiegészítőt és máris új színben látjuk majd az otthonunkat. Fontos, hogy ha egy hangsúlyos bútordarab kitűnő színű (ezt nevezzük „accent piece”-nek), akkor a többi kiegészítő legyen neutrálisabb színvilágú!

Képet a falra, szőnyeget a padlóra!

Ha ürességet érzünk a nappalinkban, de már nem szeretnénk több bútort beszerezni, akkor a legegyszerűbb megoldás a fali és a padló üres tereit kihasználni. Gyakran a legegyszerűbb megoldás lehet a legjobb. Ha van egy falunk, ahol egy komód vagy szekrény áll önmagában akkor az üres falat dobjuk fel egy feszített vászon képpel, vagy egy szép képkerettel. Egy jól kiválasztott kép csodákra képes, elegáns hangulatot kölcsönöz a helyiségnek és kitölti az üres teret.

Ez a cikk támogatott tartalom. Ha Ön is szeretne ilyent a Magyarország TOP10 legolvasottabb hírportálja között szereplő Kékvillogó.hu oldalon, akkor kattintson ide!