Az otthonunkat nagyon sok tényező meghatározza, ám legyen bármilyen frissen felújított, modern bútorokkal berendezett és dizájnos, ha közben rendetlenség, káosz és kosz uralkodik benne. Ilyen körülmények között biztosan nem fogjuk hosszú távon kellemesen érezni magunkat benne.

Az összefüggő, nagy felületek fogják a legnagyobb hatást gyakorolni a tisztaság szempontjából, s éppen ezért kap nagy jelentőséget éppen a padló állapota. Hogyan és milyen szerekkel érdemes erről gondoskodni, ha igazán szép eredményekre vágyunk?

A hatékonyság alapja a minőségi készítmény

Szerencsére ezzel kapcsolatban megnyugodhatunk, hiszen a takaritogep.hu padlótisztító szereinek gazdag kínálatában nem lesz nehéz kiválasztanunk a számunkra ideális termékeket. Hiszen a padló sokféle alapanyagból készülhet, emiatt pedig az sem mindegy, hogy mikor mit választunk.

Ráadásul alighanem ez a leginkább szennyezett része az otthonunknak, ami azért is problémát jelenthet, mert innen könnyen széthordjuk a kanapéra, sőt, az ágyunkba is, így a bútorok is koszosak lesznek miatta, holott ezeket még nehezebb tisztítani. Előzzük meg inkább ezt a kellemetlen helyzetet, és gondoskodjunk a padlóról! De hogyan lehetünk igazán eredményesek?

A padló fajtája nagyon fontos

Vinyl, parketta, laminált padló, szőnyeg, járólap… Nagyon sokféle felület előfordulhat az otthonunkban. Teljesen egyértelmű, hogy ezeket nem takaríthatjuk ugyanazzal a módszerrel, illetve tisztítószerrel.

Az sem mindegy, hogy mi a rendeltetése az adott helyiségnek. Ugyan eddig elsősorban az otthonok kerültek szóba, de egy irodában, étteremben vagy más szolgáltató intézményben értelemszerűen még komolyabb szennyeződés fog várni bennünket, amikor nekivágnánk a takarításnak.

Egy fából készült parketta vagy hajópadló esetében ráadásul nemcsak a tisztítás lesz a feladatunk, hanem karban is kell tartani, ezt pedig úgy tehetjük meg, ha megfelelő ápolószereket is bevetünk rendszeres jelleggel. Arról se feledkezzünk meg, hogy a fának kártevői is vannak, amelyek megtelepedésével szemben szintén fel kell vennünk a harcot.

Tisztaság otthon

Többnyire elégséges, ha gépek nélkül, kézzel végezzük el a feladatunkat, habár a szőnyegeket egy évben legalább két alkalommal érdemes szőnyegtisztító géppel is megszabadítani a kosztól, de ezt nyugodtan bérelhetjük is ilyenkor.

Hogyan takarítsunk helyesen?

Először is minden olyan koszt távolítsunk el, ami nincs a felületre tapadva, akár seprűvel, akár porszívóval. Bölcsen tesszük, ha az akadályokat is eltesszük az útból, hogy rendes munkát végezhessünk. 

Ha ezzel megvagyunk, következhet a tisztítószerrel történő takarítás, amelyhez tartsuk be a gyártó javaslatait az alkalmazásra vonatkozóan. Ha szükséges, az arra nem érzékeny felületet súrolhatjuk is, így még eredményesebbek lehetünk.

Aztán öblítsük le a padlót, hogy ne maradjanak vegyszerek rajta. Ezzel a lépéssel a foltosodást is el tudjuk kerülni. A száradás után használjunk a padló típusának megfelelő ápolószert, s máris elkészültünk.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: takaritogep.hu

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.