A nappali rendkívül fontos szerepet tölt be a lakásban. A család apraja nagyja itt gyűlik össze rendszeresen, így a berendezésénél a vizuális és funkcionális szempontok egyaránt fontos szerepet játszanak.

Válassz egy konkrét stílust kiindulópontnak!

Bár lehet, hogy bizonyos helyzetekben bejön az, ha leginkább ösztönösen választod meg a bútorokat és a kiegészítőket, de ez a stratégia sajnos nem mindig működik. 

Ezért is javasoljuk számodra, hogy válassz egy kiinduló stílust, amelynek a mentén haladva el tudsz indulni a nagyobb darabok és a kisebb dekorelemek összeválogatása során. 

Vedd figyelembe a formákat!

Amennyiben szeretnél igazán otthonos hangulatot teremteni a nappaliban, akkor a szögletes formák helyett célszerű az ívelt, lekerekített alakzattal rendelkező bútorokat választanod, legyen az akár egy dohányzóasztal vagy egy kényelmes kanapé a Kanape.net kínálatából. Ezek éleinek puhasága jelentősen meghatározza ugyanis a tér esszenciáját. 

Természetesen nincsen kizárva az sem, hogy a nappali berendezésekor keverd a különböző formájú garnitúrákat, de kizárólag akkor, ha azoknak azonos, vagy közel hasonló a stílusa.

Áradjon a fény!

Mivel mind a mesterséges, mind pedig a természetes fény erősen meghatározza egy helyiség hangulatát, így  ezt a tényezőt sem szabad figyelmen kívül hagyni a nappali kialakításánál. Abban az esetben, ha a szoba a fekvése vagy a nyílászárók mérete miatt sötétebb, egy világosabb falszín választásával könnyedén javíthatsz az összhatáson. 

De egyébként ugyanolyan fontos a burkolatok, a bútorok és a textilek színének megfelelő megválasztása is. Törekedj a kontrasztok megteremtésére, vagyis a fehér falakhoz válassz sötét bútorokat és színes textileket, ellenkező esetben pedig ugyanez igaz, csak fordítva.

Ami pedig a mesterséges fényt illeti, célszerű többrétegű fényforrásokat telepíteni, ami lényegében azt jelenti, hogy a mennyezeti lámpa mellett állólámpákat, hangulatfényeket és egyéb fényforrásokat is elérhetővé kell tenni a szobában, hogy magad szabályozhasd az aktuális tevékenységedhez ideális fényviszonyokat.

Mi lesz a fő funkciója a szobának? 

Ha csak ketten vagytok a párotokkal, és a nappalit leginkább csak sorozatnézésre szoktátok használni, akkor a bútorok és az egyéb lakástextíliák tartóssága és könnyű tisztíthatósága kevésbé bír akkora jelentőséggel, mint ha rendszeresen bulit tartanátok, vagy esetleg kisgyerekek is vannak a családban.

Változatos anyagválasztás

A különféle anyagok kombinálása, legyen az márvány, beton, bőr vagy fém, igazán izgalmas végeredményt hozhat a helyiségben, különösen akkor, ha semleges vagy közel monokróm színpalettából válogatsz. 

A fentebb említett dolgok betartásával biztosak vagyunk benne, hogy remekül berendezed majd a nappalidat. Abban az esetben viszont, ha nem vagy biztos a dolgodban, akkor jobb, ha inkább kikéred egy lakberendező tanácsát.

Ez a cikk szponzorált tartalom, megrendelő: kanape.net

Az auditált mérések szerint havonta átlagosan 12 millió alkalommal kattintják az olvasóink Like Company Kft hírportáljait. A támogatott cikkek egy hónapig címlapon vannak, így a partnereink reklámjait tényleg nagyon sokan látják, ezért hatásosak. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát.