Hat évre küldenék börtönbe azt a 21 éves fiatal hajléktalan férfit, aki hónapokon keresztül verte és kínozta a szintén hajléktalan barátnőjét. A Győri Törvényszék ítélete azonban még nem jogerős a fellebbezések miatt, viszont a nőverő férfi addig is letartóztatásban marad.

Együtt töltötték idejüket

A Győri Törvényszék elsőfokú tényállása szerint a férfi és a nő 2019-ben ismerkedett meg Mosonmagyaróváron, ahol hajléktalanként közösen vészelték át a mindennapokat. A fiatalok sok időt töltöttek együtt, de a férfi többször is erőszakossá, agresszívvé vált a nővel szemben – írja a Kisalföld.

Mosonmagyaróváron erőszakoskodott a nővel

Legalább ötször megverte

A vád szerint a férfi 2019 decembere és 2020 áprilisa között legalább ötször bántotta az élettársát: ököllel ütötte a fejét, erősen rugdosta a testét, haját tépte, pofozta, de volt, amikor egy betonkerítésbe verte a lány fejét. Ezek a sérülések többször is 8 napon túl gyógyulóak voltak, azonban 2020 decemberében egyszer úgy elbánt a férfi a nővel, hogy életveszélyes sérüléseket szenvedett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Rabruhában jelent meg

A 21 éves fiatal férfinak már most bő 14 oldalas az erkölcsi bizonyítványa, és abban még nem is szerepel ez a bűncselekménye. A tárgyalásra egyébként a férfi rabruhában érkezett, mivel jelenleg is a hét hónapos börtönbüntetését tölti egy korábbi erőszakos bűncselekménye miatt. 

Megrémült, mikor látta, mit tett

A férfi beismerő vallomást tett, és azt is elismerte, hogy nagyon durván összeverte az élettársát. Sőt még azt is mondta, hogy rémisztő volt számára látni, mit művelt a lány fejével.

Ő hívott segítséget

A férfi annyira megijedt a látványtól, hogy azonnal segítséget hívott, majd elmenekült a tett helyszínéről. Valószínűleg féltékenységből követhette el a támadásait a nő ellen, a tanúk pedig mind azt mondják, hogy a férfi nagyon agresszívan szokott viselkedni.

Ezt mondta a barátnő

“Igaz, agyba-főbe vert, de nem kérem a büntetését, viszont látni se akarom többet” – mondta a férfi élettársa, aki szerencsére nem szenvedett el maradandó sérüléseket, bár a fején most is látni lehet a varratok nyomait.

Fellebbeztek

A törvényszék első fokon hat év börtönre ítélte a férfit. Az ítélettel kapcsolatban dr. Gál Katalin ügyész három nap gondolkodási időt kért, míg a férfi és védője teljes körű fellebbezést nyújtott be.

Letartóztatásban marad

Mivel az ügyészség indokoltnak látta, hogy a férfi a másodfokú tárgyalásig rácsok mögött maradjon, ezért indítványozták, hogy a bíróság rendelje el a férfi előzetes letartóztatását. Az ügyész azt is kérte, hogy különös visszaesőként feltételesen ne szabadulhasson a fiatal. Az állásponttal mindkét esetben egyetértett az elsőfokú bíróság. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el.

Kiemelt kép: Illusztráció – Forrás: Pexels