Húsevő baktérium támadta meg a testét egy 33 éves fiatalembernek.  Molnár Rolandot jelenleg gépek tartják életben. A fertőzést későn vették észre, a váci kórházban kezdték meg a kezelését. Most nagyon sok vérre van szüksége, a család segítséget kér.

Bajban a családapa

Életvidám férfi, egy két és fél éves kisfiú apukája és szerető férj. Molnár Roland 33 éve született Ózdon. A budapesti Rendőrtiszti Főiskolára járt. Az ózdi Közterület Felügyeletnél állt munkába. 2016-ban került Budapestre. Az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben dolgozik azóta is. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Megtámadta a húsevő baktérium

Decemberben azonban minden megváltozott körülötte. 29-én egy húsevő baktériumot találtak a testében. Azonnal megműtötték, majd 31-én egy újabb beavatkozásra volt szüksége. Az ujjaitól kezdve az egyik karját végig felnyitották, hogy ki tudják tisztítani.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Életveszélyes állapotban van

„Sajnos nagyon kevés izom maradt meg neki. Bőrt biztos, hogy pótolni kell, de jelenleg arra törekednek, hogy a keze az megmaradjon. Lélegeztető gépen van, a veséje az sajnos leállt, a keringése nem működik, nincs vérnyomása, gépek tartják jelenleg életben” – mondta Kissné Restás Marietta, Roland unokatestvére.

Vácon kezdték meg a kezelését

Unokatestvére elmondta, már korábban bement egy másik kórházba, ahol nem vették komolyan a gondját és elküldték. Vácon azonban fogadták, megvizsgálták és elkezdték a kezelését.

Molnár Roland az életéért küzd

Forrás: Facebook

Későn vették észre

A baktérium először a sejteket és a szöveteket kezdi el megenni, majd bekerül a véráramba és a szerveket támadja. A betegség kezdeti fázisában antibiotikum is elég lehet, Rolandnál azonban későn vették észre.

Felfalja a szervezetet

Néhány óra leforgása elég ahhoz, hogy a baktérium kezelés nélkül végezzen egy emberrel. Az esetek többségében amputálni kell egyes testrészeket, de legtöbbször a fertőzöttek nem is élik túl.

Vérre van szüksége

Roland kilátásai reménykeltőek, a családnak azonban nagy szüksége van a segítségre. Minél több vér kell a férfinak, hogy ki tudják üríteni a testéből a húsevő baktériumot.

Véradást szerveznek neki

„Januárban a váradásokat két alkalommal is megszervezzük a Civil Házban, amit nagyon szépen köszönünk a helyszínnek. Most jövő héten lesz, 11-én egy véradás és a hónap végén, 31-én (szerdán), hisz minden hónap utolsó szerdáján van váradás Ózdon a Civil Házban, ahová mindenkit várunk szeretettel. Véradásokat havi rendszerességgel tartunk itt a városban és a különböző településeken. Ezen felül a Miskolci Vérellátó szolgálathoz tudnak a véradók elmenni véradásra még” – emelte ki Kása-Buth Fanni, a Magyar Vöröskereszt területi munkatársa.

Bárki adhat vért

A betegek a vérkészítményeket az országos vérkészletből kapják, ezt azonban folyamatosan fenn kell tartani. A támogató irányított véradás lehetőséget ad arra, hogy rokonok, ismerősök, egy megnevezett beteg gyógyulásának támogatására adjanak vért. Ehhez a véradónak csak annyit kell tennie, hogy jelentkezéskor egy nyilatkozaton megadja a beteg nevét és TAJ számát. Nem baj, ha a vércsoport nem egyezik meg a férfiéval, ezt ugyanis a központban becserélik.

Így tudsz segíteni

Ha valaki Rolandnak szeretne segíteni, az alábbi adatokat kell megadni: Beteg neve: Molnár Roland. Vércsoport: A Rh+. Szül.: 1990. 03. 28. TAJ: 043 273 618 Váci Jávorszky Ödön Kórház – ITO A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: váci kórház