Nem mindennapi „fogásról” számolt be a rendőrség pénteken: két férfi úgy gondolta a fővárosban, hogy nem elég nekik egy hétköznapi, átlagos horgászat, valamivel feldobták volna az élményt. Rendőrségi ügy lett a vége.

Pörgősebb élmény

Az ember általában azért megy horgászni, hogy az élmény mellett élvezze a csendet, a nyugalmat, a rohanó hétköznapok utáni lelassult perceket. Nem így gondolta az a két férfi, akiket Budapesten kaptak el a rendőrök. Ők pörgősebb halfogásra vágytak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Gyanús alakok

Egy 24 órás horgászatra készültek, és hogy bírják, hogy feldobják a teljes napos halfogást, kokainért indultak a főváros 18. kerületében még június 8-án – írja a police.hu. A rendőrök ekkor figyeltek fel rájuk.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Rosszul leplezett sürgés-forgás

Egy pestszentlőrinci bevásárlóközpont közelében „valamiféle rosszul leplezett sürgés-forgásra, adás-vételre” lettek figyelmesek a rendőrök, úgy döntöttek hát, hogy közelebbről is szemügyre veszik, mi történik.

Előállították őket

Az igazoltatás alá vont férfiakról megállapították, hogy N. Roland (23), és Z. Zoltán (29) kábítószert vásárolt a fővárosi lakóhelyű O. Attilától (42). A hármast előállították a 18. kerületi Rendőrkapitányságra, ahol a két Pest vármegyei lakóhelyű férfival szemben kábítószer birtoklása, míg a budapesti eladó ellen kábítószer-kereskedelem elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indítottak eljárást.

Szívességi alapon tárolta a drogot

A nyomozást aztán – rendőri szakzsargonnal – „kiszélesítették”. Ennek során megállapították, hogy a kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított O. Attila törvénytelen tevékenységét egy ismerőse segítette. B. Zsolt (41) lakóhelyén – állítása szerint – szívességi alapon tárolt kábítószert.

Több millió forint volt nála

Otthonában 443 gramm, elsődlegesen kokainnak minősített ismeretlen eredetű porszerű anyagot, mérleget, több mint 14 millió forintnyi készpénzt, eurót találtak, és foglaltak le.

A kereskedők letartóztatásban

B. Zsolttal szemben szintén kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetése miatt indult eljárás, őt, és O. Attilát őrizetbevételüket követően a bíróság letartóztatta. Két vevőjük – akik vallomásuk szerint egy egésznapos pecázást szerettek volna felpörgetni a vásárolt kokainnal – szabadlábon védekezik. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: drog horgászathoz – fotó: police.hu