Holttestre bukkantak a túrázók a Börzsöny egyik patakmedrében. A rendőrség tájékoztatása szerint, az idős férfi már hosszabb ideje meghalhatott. A mentők csak nagyon nehezen tudták megközelíteni a helyszínt.

Holttestet találtak

Vasárnap kora délután túrázók telefonáltak a 112 segélyhívó számra, hogy a piros kereszt közelében a Kovács patakban egy holttestet találtak. A hívás a Katasztrófavédelem Nógrád megyei ügyeletére érkezett, ahol azonnal riasztották a Börzsönyi Hegyimentő Szolgálatot. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Elindult a segítség

A szokolyai bázisról a helyszínre indult két hegyimentő terepjáróval míg egy másik társuk Csóványosról indult gyalog. A helyszínre lettek riasztva a Vámosmikolai önkormányzati tűzoltók, az Országos Mentőszolgálat és a Pest Vármegyei Rendőrség is.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Holttestet találtak

A helyszínen egy idősebb férfi holttestét találták meg aki feltehetően már hosszabb ideje elhunyt. A helyszín a szokásos túra útvonalakhoz képest távolabb volt, feltehetően ezért nem vette észre senki korábban. Azok a túrázók akik vasárnap rátaláltak teljesen véletlenül tévedtek lejjebb a turistaútról.

Nehéz volt megközelíteni a helyszínt

A hegyimentőkön kívül a többi sürgősségi jármű csak a Katalin-forrásig tudott behajtani. Az elmúlt időszak esőzései jelentősen feláztatták a talajt ezért még terepjáróval is körülményes volt a helyszín megközelítése.

Műholdas telefonon tudtak kommunikálni

További nehezítés volt a mentőalakulatok számára, hogy a helyszínen nem volt semmilyen térerő lefedettség, ezértműholdas telefont használtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A rendőrség vizsgálja a halál körülményeit

A késő estig tartó műveletben a hegyimentők terepjáróval szállították folyamatosan a parkoló és a helyszín között a tűzoltókat, mentősöket, orvosokat, rendőröket és helyszínelőket, valamint a kegyeleti szolgálat munkatársait. A körülményeket a Rendőrség közigazgatási eljárásban vizsgálja.

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a mentséről – Forrás: borzsonyimentok.hu