Őrizetbe vették azt a 44 éves holland nőt, akit azzal gyanúsítanak, hogy meggyilkolta a párját Budapesten, egy Kazinczy utcában lévő Airbnb-ben. Az eset hétfő hajnalban történt. Az elkövető kihallgatásáról a rendőrség egy videót tett közé, amelyet cikkünk végén tudsz megnézni.

Vállon szúrta párját

A nyomozás adatai szerint a holland pár 2 óra 10 perc körül féltékenység miatt veszett össze. A vita során a 44 éves nő egy késsel kétszer is vállon szúrta az 54 éves párját, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Nem tudták újraéleszteni

A feltételezett elkövető a cselekmény után megkezdte a férfi újraélesztését, de nem járt sikerrel. A kiérkező rendőrök a nőt a helyszínen elfogták, és emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

A holland nő a gyilkosság után

Forrás: MTI/Mihádák Zoltán

Sírva fakadt

 A rendőrség felvételén jól látszik, hogy az asszony kezébe temette az arcát, és sírva fakadt a rendőrségen. A vallomásában azt mondta, hogy nem emlékszik az esetre.

Gyilkosság a Károlyi-kertben  

2020 februárjában szintén egy külföldi férfit késeltek halálra Budapesten, az 5. kerületben. A rendőrök akkor is bejelentést kaptak, hogy egy férfi fekszik a Ferenczy István utcában. A mentők megállapították, hogy a 25 éves francia állampolgár a helyszínen belehalt súlyos sérüléseibe.

Elfogták az elkövetőt

Ezután a rendőrség hét órán belül azonosította a bűncselekmény elkövetőjét, egy amerikai-brit állampolgárt, el is fogtak a Múzeum körúti lakásban.

Egyedül ment haza

Még 2019 őszén ment bulizni három svéd nő, az eset egész pontosan október 29-én történt, amikor is a társaság egyik tagja elfáradt és hamarabb hazament. Az ajtót ugyan kulcsra zártra, ám az egyik ablakot résnyire nyitva hagyta.

Turistaként érkeztek Magyarországra

A fiatal nő két barátnőjével turistaként érkezett Magyarországra, s a 7. kerületben béreltek egy airbnb lakást, ugyanazon az emeleten, ahol a későbbi támadója is lakott. 

Cigarettázás közben figyelte ki az áldozatot

T. Gergely cigarettázás közben figyelt fel a fiatal nőkre, akik aztán október 29-én este bulizni indultak a városba. Egyikőjük azonban hamarabb elfáradt, így hamarabb visszament a szállásra. Az ajtót kulcsra zárta, ám, hogy barátnői később be tudjanak menni a lakásba, az ablakot résnyire nyitva hagyta.

Bemászott az ablakon

Ezt vette észre az elkövető, T. Gergely is, aki aztán bemászott az ablakon és erőszakoskodni kezdett az alvó nővel. Az áldozat időközben felébredt és védekezni kezdett, lábával eltolta a férfit, aki végül az ablakon át elmenekült.

Így azonosították

A rendőrség ezt követően még egy héttel később is kereste a támadót. Végül egy cigarettacsikken azonosították a DNS-ét, ami nagyban segítette a nyomozást, így kvázi az egyik legfontosabb bizonyíték lett az ügyben.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A holland elkövető kihallgatás közben

Kiemelt kép: a holland nő sírva tesz vallomást a rendőrségen – Forrás: police.hu