Ahogy arról két évvel ezelőtt az elsők között beszámoltunk egy holttest került elő egy szigetszentmártoni ház udvaráról. Kiderült, hogy a ma már 70 éves Z. József megölte a saját üzlettársát és évekig elhantolva rejtegette a kertben. A férfi teste két éve került elő, most jutott el a büntetőügy a bíróságon a tárgyalás szakaszába, megdöbbentő részletekre derült fény. Az is kiderült, hogy a tettes fia mindenről tudott, de egészen addig hallgatott, míg apja meg nem verte a feleségét és lányát. A családon belüli erőszak után a rendőrségre ment és elmondta mit tett az apja.

Kirobbant az ügy

2022. május 13-án, egy ráckevei nyomozó egyik ismerősétől megtudta, hogy évekkel ezelőtt eltűnt egy holland férfi, aki meghalt és egy szigetszentmártoni családi ház udvarán ásták el – írta akkor közleményében a rendőrség. Ma már tudjuk, hogy a tettes fia mondott el mindent a nyomozónak. A rendőrök először feltérképezték a vélt áldozat, valamint a vélt tettes előéletét, lehetséges közös múltját. Kiderült, a két férfi évtizedes baráti és üzleti kapcsolatban állt egymással, közös cégük volt. Az áldozat állítólag Brazíliába ment, de évek óta senki sem tudott róla semmit. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Markolóval érkeztek a házhoz

A nyomozók a friss információ birtokában úgy gondolták, legfeljebb nem találnak semmit, de inkább alaposan szemügyre veszik a bejelentésben megjelölt szigetszentmártoni ház udvarát. A feladat végrehajtásához a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat munkatársainak közreműködését kérték, akik szerszámokkal és markolóval érkeztek a helyszínre. Pár órával később előkerült a holttest.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Megkínálta vassal

A ház tulajdonosa, Z. József beismerte a tettét, igaz azt állította, hogy ő csak önvédelemből ölte meg az áldozatot. Elmondása szerint anyagi természetű dolgokon vesztek össze, ordibáltak egymással, a vita hevében pedig meglökte barátját, aki legurult a lépcsőn. Feje vérzett, de lábra állt, mire Z. József felkapott egy betonvasat és 2-3 alkalommal lesújtott rá, illetve ahogyan ő fogalmazott: „kétszer, háromszor megkínáltam a vassal”.

Feljelentette a fiú az apját

Most kiderült, hogy a rendőrségen a tettes, Z. József fia tett feljelentést. Annakidején ugyanis ő és barátnője mindent hallottak. Úgy döntöttek nem szólnak apja tettéről senkinek, de miután az apja, Z. József csúnyán megverte a feleségét és lányát, így Z. József fia nem tűrt tovább, feljelentette az apját.

Vérfolyások a kocsibeállóban

A vádlott fia, ifjabb Z. József a tárgyaláson a Blikk beszámolója szerint ezt mondta a bírónak: “Nagyon nagy kiabálást hallottunk, megijedtünk, sokkos állapotba kerültünk. Kimentem, de nem láttam semmit. A kocsibeállónál több helyen is vérfolyások voltak. A csomagtartóban egy kerékkulcs hevert, ami az ülés alatt szokott lenni. Visszasiettem a házba, apa ekkor a kert hátsó felében járkált. Ott volt egy nagy gödör, ami még aznap betemetődött. Aztán elment és később kérdezte, tudom-e, hogy mi történt Janival. Mondtam neki, hogy félig igen. Nagyjából láttam az eseményeket. Aztán amikor kérdeztem Jani felől nála, azt mondta, Brazíliában van és jól érzi magát.” – mondta a fiú.

Összevesztek a szülei

Elmondta azt is, hogy minderről viszont csak akkor beszélt az anyukájával, amikor a szülei csúnyán összevesztek. “Évek során eléggé megváltozott a viszonyunk édesapámmal. Aznap nem voltam otthon, amikor anyával összekaptak, de tudom, hogy megverte. Ekkor úgy éreztem, hogy beszélnem kell a történtekről” – magyarázta a bíróságon a fiatalember.

Féltette az anyját

Az apja ügyvédjének kérdésére a fiú elmondta, azért jelentette fel apját a rendőrségen végül, mert a szülei között nagyon megromlott a viszony, ami még tettlegességig is fajult és úgy érezte, nem hallgathat tovább. „Nem bírtam ezzel a tudattal tovább élni és abban sem lehettem biztos, hogy többé nem fordulhat elő hasonló” – mondta könnyes szemmel a tárgyalóban a fiú. A tárgyalás szünetében a vádlott az újságíróknak arra a kérdésére, hogy milyen a viszony a fiával, annyit mondott: nem beszélnek egymással.

Három nagy ütés

A koponya vizsgálatakor az orvos szakértő három olyan sérülést talált, amelyek nagy erőbehatásra keletkezhettek. A halántéktáji, a bal falcsonti sérüléssel és a nyakszirttáji töréssel kapcsolatban vélelmezte az eszközös ütést, a balesetszerű kialakulást valószínűtlennek ítélte. A Kékvillogó legfrissebb híreit ide kattintva éred el! A Facebookon már 341 ezernél is többen követnek minket.

Itt a rendőrség videója a holttest kiásásáról

Kiemelt kép: Részlet a fenti videóból