Az alkalmi cipő azt jelenti, hogy nem hétköznapra, hanem valamilyen rendkívüli eseményre vesszük fel, ezért ezeket a lábbeliket nagyon magas minőségben, a legfinomabb bőrökből készítik a jó nevű gyártók. 

A matt, a nyersbőr és a velúr férfi cipők a hétköznapi elegancia részei, az igazán alkalmi férfi cipők selymesen fényesek. A tükörfényes bőr cipők szmokinghoz is felvehetőek, a félig fényes alkalmi cipők inkább a félelegáns események kiegészítői lehetnek. A VIBA cipő webáruház alkalmi cipők terén is széles választékot kínál. 

Válasszunk az eseményhez illő színű férfi alkalmi cipőt!

Ha férfi alkalmi cipőről beszélünk, a legtöbbünknek rögtön a fekete jut eszébe, hiszen ez a legáltalánosabb viselet a különböző rendezvényeken. Ám nem minden esetben kötelező ragaszkodni a klasszikus fekete színhez, vannak olyan események, amelyeken megjelenhetünk a hagyományostól eltérő színű lábbeliben.

A lazább koktélpartik, divatbemutatók, céges rendezvények általában lehetővé teszik a színesebb viseleteket is, mert ezek jól tűrik, sőt javasolják az egyediséget. Vagányabb és bohémebb megjelenést is választhatunk, nem kell feltétlenül ragaszkodni a sötét öltönyökhöz és cipőkhöz. Egy sötétkék öltöny bordó inggel és bordó vagy barna alkalmi cipővel is éppoly elegáns lehet, legfeljebb kicsit szokatlan. 

A klasszikus fekete férfi alkalmi cipő mindenhez tökéletes

A fekete férfi alkalmi cipő egy fekete övvel kombinálva minden alkalmi ruházathoz megállja a helyét. Klasszikusan öltönyhöz vehetjük fel, de egy kerti partin egy laza sportzakóval is remek darab, arról nem is beszélve, hogy egy randevún is tökéletes kiegészítője lehet az urak öltözékének.

A legismertebbek az oxford típusú férfi alkalmi cipők, ezekkel biztosan nem lőhetünk mellé egyik alkalommal sem. Ahogy a női cipők esetén, a férfi cipőknél is meglehetősen fontos a kényelem. Igaz ez az alkalmi lábbelikre is, hiszen egy kényelmetlen cipőben rendkívül feszélyezetten és kellemetlenül érezhetjük magunkat az eseményen. 

Így mindenképpen célszerű neves márkák közül kiválasztani a férfi alkalmi cipőt, hiszen ezek kitűnő minőségűek, mutatósak és nem utolsósorban kifejezetten komfortosak. A gondos tervezésnek köszönhetően ezek a cipők garantáltan nem fogják feltörni az urak lábát. 

Kényelem mindenek felett

A túl hegyes orrú cipők nem feltétlenül kényelmesek, az enyhén ívelt csinos formák vagy a kerekített változatok nemcsak esztétikusak, de alkalmasabbak is a komfortosság érzéséhez. Figyeljünk arra, hogy legyen fél centi hely a láb és a cipő között, ne passzoljon tökéletesen a cipő lábfej része a lábfejünkre. 

Végül, de nem utolsó sorban pedig nézzük meg a férfi alkalmi cipő vásárlása előtt, hogy a kiválasztott modellen hány varrás található. Ugyanis általánosságban elmondható az, hogy minél kevesebb a varrás, annál elegánsabb a férfi alkalmi lábbeli megjelenése. 

A mai modern férfi alkalmi cipők már olyan színvonalasak, hogy nyugodtan elfelejthetjük velük kapcsolatban a kényelmetlenséget és a feszengést. 

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.