“Edd meg a kenyér héját, abban van a vitamin!” – biztosan számodra is ismerős ez a trükkös mondás, amellyel a szüleid megpróbáltak rávenni arra, hogy megedd a kenyérhéjat, és garantáltan te is bevetetted már a saját gyermekeidnél.

Nos, általában ez a módszer az esetek 50%-ában be is jön, de mi azt javasoljuk, hogy ne bízd a véletlenre, és próbáld ki az Éléskamra finoman reform paleo termékei között megtalálható héj nélküli kenyér lisztkeveréket, amelynek az elkészítését megoldhatod akár a mikrohullámú sütődben is magas fokozaton.

Ráadásul dagasztani és keleszteni sem kell. Az pedig már csak hab a tortán, hogy ez a lisztkeverék hozzáadott adalékoktól, színezékektől, aromáktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.

Elkészítés menete

Első lépésként tegyél egy kis tálba 80 milliliter langyos vizet, 20 milliliter folyékony zsiradékot, 20 milliliter friss vagy 100%-os citromlevet, majd ehhez add hozzá a tasak tartalmát, és keverd el a tál tartalmát alaposan!

Mielőtt beteszed a mikróba, hogy magas fokozaton 4 perc alatt készre süsd, mindenképpen javasolt legalább 5 percig pihentetni a tésztát.

Készíts belőle szendvicset a gyerekeknek, vagy magadnak munkába!

Egy nagyszerű megoldás lehet például, hogy megkened az egyik szeletet vajjal, majd félbe vágva ráhelyezel egy kaliforniai paprika szeletet, 2 szelet pulykahúst, 3 szelet szalámit, 1 szelet Colby vagy Monterey Jack sajtot, és a tetejére nyomsz egy kis majonézt. Végül pedig rárakod a másik szelet kenyeret.

Javasoljuk még, hogy csomagolj a szendvics mellé még egy kevés apróra vágott zöldséget és gyümölcsöt, humuszt, perecet és mini kekszet. Az utóbbiakat szintén el tudod készíteni gluténmentesen az Éléskamra szénhidrátcsökkentett, nyújtható, édes és sós sütik tésztájához készült paleo lisztkeverék segítségével.

Kekszrecept

A mini kekszek elkészítéséhez adj 4 darab szobahőmérsékletű M-es tojáshoz 2 darab tojássárgáját, 60 gramm lágy kókuszzsírt, 100 gramm darált diót vagy mandulát, 50 gramm eritritet és az Éléskamra szénhidrátcsökkentett nyújtható, édes sütik tésztájához készült paleo lisztkeverék tasakjának a tartalmát.

Majd pihentesd a tésztát körülbelül 20 percig a hűtőben. Miután ez letelt, gyors mozdulatokkal gyúrd újra, nyújtsd ki a kívánt vastagságra enyhén lisztezett felületen, és szaggasd ki a kekszeket. Végül 180 fokon, alsó-felső fokozaton körülbelül 40 perc alatt süsd készre.

Perecrecept

A pereceket is hasonlóan könnyedén össze tudod dobni. Kezdő lépésként 2 darab M-es tojást keverj el 70 milliliter vízzel, 10 milliliter friss citromlével és 70 gramm lágy kókuszzsírral. Ezt elegyítsd a lisztkeverékkel, és pihentesd a tésztát 20 percig a hűtőben.

Majd gyúrd át alaposan, oszd fel több részre, sodorj hosszú rudakat, és formázd meg a pereceket. Végül süsd őket készre előmelegített sütőben, 180 fokon (alsó-felső fokozaton) körülbelül 25-30 percig.

Voilá, ezzel kész is a tökéletes, tápláló ebéd, amit a gyermekeid és te is magaddal tudsz vinni a rohanó hétköznapok során.

Ez a cikk szponzorált tartalom. Kattintson ide, ha Ön is kipróbálná ezt a népszerű hirdetési formát. A hivatalos, auditált mérések szerint a Like Company Media Group hírportáljait a forgalmas napokon 600 ezer ember olvassa.