Felesége, kétéves kislánya gyászolja azt a 45 éves férfit, aki a napokban halt meg az M1-es autópályán egy bolgár kamionos miatt. A Magyar Közút munkatársától szívszorító szavakkal testvére is búcsúzik. 21 év alatt 20 mérnökségi szakember vesztette életét pályafélújítás közben.

Halálos baleset az M1-esen

Amint arról a Kékvillogó.hu is beszámolt, kedden halálos baleset történt az M1-es autópályán, Lébénynél. Egy bolgár kamion, fékezés nélkül, akkora erővel csapódott a Magyar Közút ütközési energiaelnyelő modullal felszerelt, több tíz tonnás teherautójába, hogy azt az oldalára borította és betolta a munkaterületre. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Meghalt a 45 éves férfi

A teherautó előtt tartózkodó egyik szakember a gép alá szorult, életét már nem tudták megmenteni. A mindössze 45 éves, halálra gázolt szakembert rengetegen gyászolják.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Kamionsofőrként dolgozott

A baleset után a férfi ismerősei elmondták, hogy az áldozat korábban kamionsofőrként dolgozott. Azért hagyta abban a sok utazással járó munkáját, mert több időt akart eltölteni családjával. Ezután került a Magyar Közúthoz.

Kétéves kislánya várta haza

Feleségével életük legboldogabb időszakát élték. Két éves kislányuk volt a szeme fényük. A fiatal anyuka most egyedül maradt kislányával.

Búcsúzik a testvér

A 45 éves áldozat bátyja is búcsúzik testvérétől, ezt írta: „Drága Bátyám, nyugodjál békében! Mindig a lelkünkben, szívükben fogsz élni. Kislányoddal, családoddal mindig emlékezni fogunk.. Hihetetlenül, váratlanul kellett itthagynod minket! Nagyon fáj!!!!!!”

Gyászolnak a kollégák

Ő már a huszadik áldozata a sofőrök figyelmetlenségéből eredő katasztrófáknak. „Rendkívüli módon megviselte munkatársainkat a kollégánk elvesztése. A mai napon is azon dolgozunk, hogy minden segítséget megadjunk szakembereinket. Pszichológusi segítséget is adunk számukra” – mondta a baleset után a TV2-nek Pécsi Norbert Sándor, a Magyar Közút kommunikációs osztályvezetője.

Mire jó az energianyelő modul?

Az energiaelnyelő modul nemcsak a munkaterületen dolgozó szakembereket, hanem a figyelmetlen vagy szabálytalanul közlekedő autósok életét is védi. Azonban míg egy személyautó 1-2 tonnás, addig egy kamion akár 30-40 tonna is lehet.

Nem bírta megakadályozni a tragédiát

Így fordulhatott elő, hogy bár a modulnak köszönhetően mindössze anyagi kár történik a baleseteknél, sérülés nem, ezúttal a berendezés nem bírta megakadályozni a komoly tragédiát. Ezek az ütközéselnyelő eszközök egyszer használatosak, amint a legkisebb sérülés éri őket, totálkárosnak minősülnek. Típustól függően 3-5 millió forintba kerülhetnek, és havonta átlagosan legalább 1 darabot törnek össze az autósok. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Itt történt a baleset

Kiemelt kép: helyszíni felvétel a baleset után – Forrás: Facebook/Autopalyahirek