Szombaton késő délután a Budai Vár területén, az Országház utcában a Dísz tér felé haladt egy 16A-s jelzésű Modulo elektromos busz, utasokkal a fedélzetén.

Az utolsó körén volt

A sofőr épp az utolsó körét teljesítette, amikor az emelkedős szakaszon, egy enyhe bal kanyarban azt vette észre, hogy hiába fordítja el a kormányt, a busz megy tovább egyenesen. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Egy Suzuki oldalába hajtott

Próbálta erőteljesebb mozdulattal balra húzni a volánt, de semmi sem történt, így a Modulo mintegy 30-35 kilométeres sebességgel a jobb oldalon parkoló Suzuki Ignis oldalába hajtott, majd továbbhaladva az előtte parkoló Fiat Multipla hátuljának és oldalának csapódott, fellökve azt a járdára, mire végül meg tudott állni.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt. A legfrissebb cikkeinket ide kattintva éred el!

Fotó a helyszínről:

Eltört a kormányműve

Mint kiderült, a busz kormányműve eltört, ami szinte ránézésre is megállapítható volt, mivel a kormány magától is pörgött, miközben a Modulo egy helyben állt… Szerencse a szerencsétlenségben, hogy sem a sofőr, sem a busz fedélzetén utazók nem sérültek meg a balesetben.

Helyszíni felvétel:

A műszaki mentés alatt

A helyszínelés, majd a műszaki mentés ideje alatt a 16-os és a 16A autóbusz módosított útvonalon közlekedett, nem érintette a Kapisztrán tér megállót baleset miatt.

Fotó a helyszínről:

A 13. kerületben is buszbaleset történt

Menetrend szerint közlekedő BKV-busszal ütközött össze egy személyautó Budapest 13. kerületében, Angyalföldön, a Jász utca és Gyöngyösi utca kereszteződésében.

Kidőlt egy fa

Az ütközés következtében az autó kidöntött egy út melleti fát, a fővárosi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járművet, a helyszínre mentő is érkezett. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt kép: Helyszíni fotók – Forrás: G.K.