HÉV-vel ütközött egy autó a 3. kerületben csütörtök délelőtt, a H5-ös HÉV Csillaghegy és Békásmegyer között egy vágányon közlekedik.

Tűzoltók a helyszínen

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a baleset a Szentendrei úton, a Kert sor és a Géza utca közötti szakaszon történt, a helyszínre a fővárosi hivatásos tűzoltók érkeztek.

Ezt közölte a BKK

A Budapesti Közlekedési Központ az információs oldalán azt írta, hogy a H5-ös HÉV Csillaghegy és Békásmegyer között egy vágányon közlekedik.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Pár napja egy fiatal fiút gázolt el a HÉV

Amint azt a Kékvillogó is megírta pár nappal ezelőtt elgázolt a HÉV egy 16 éves fiatal fiút Pomázon. A fiú át akart kelni a síneken, azonban az érkező szerelvényt se nem látta, se nem hallotta, a szemtanúk elmondása szerint fel sem nézett, zenét hallgatva teljesen kizárta a külvilágot.

Életveszélyesen megsérült

Ahogy arról portálunk is beszámolt a fiatalt a H5-ös HÉV ütötte el, szeptember 15-én. A helyszínre mentőhelikopter is érkezett, a fiút súlyos sérülésekkel, életveszélyes állapotban szállították kórházba.

Fülhallgatóval közlekedett

Az eset után egy pomázi lakosság Facebook-csoportban azt írta az egyik szemtanú: „Egy kamasz átment a síneken fejhallgatóval telefonozva. Fékezett es dudált a HÉV, de sajna nem hallotta”

A csípője is eltört

A rendőrség később azt közölte, hogy egy 16 éves kamaszfiút gázolt el a HÉV, aki a szerelvény alá szorult. A fiatalembert végül sikerült kiemelni, ellátták, majd életveszélyes állapotban kórházba vitték. Később kiderült, hogy koponya és hasi sérülést, többszörös végtag, valamint csipősérülést szenvedett, úgy tudni a bokája is eltört.

Megműtötték

Egy szintén pomázi emberek számára létrehozott Facebook-csoportban azt írták a fiút azóta megműtötték, úgy tudni az operáció jól sikerült. Az eset kapcsán a tanúk egybehangzóan állították, hogy a fiú lehajtott fejjel, fülében fülhallgatóval közelítette meg az átjárót, amikor a Budakalász felől érkező HÉV elgázolta.

Nem tudta elkerülni

A szerelvény már képtelen volt elkerülni az ütközött, a 8 másodperc alatt állóra fékezett vonat elütötte és maga alá gyűrte a fiatal fiút.

Szabálysértési eljárás

A Szentendrei Rendőrkapitányság szabálysértési eljárást kezdeményez a 16 éves fiatalemberrel szemben, ugyanis a KRESZ szerint a vasúti átjárón a gyalogos csak akkor haladhat át, ha meggyőződött arról, hogy vasúti jármű nem közeledik. Az eddigi adatok pedig nem ez irányba mutatnak, pedig a tragédia nagy valószínűséggel néhány fejmozdulattal elkerülhető lett volna.

Kapcsolódó:

Ilyen állapotban van most az a fiatal fiú, akit elgázolt, majd maga alá gyűrt a HÉV Pomáznál

Kiemelt kép: Illusztráció