Üzletkötés után csaptak le arra a két férfira Budaesten, akik között teljesítményfokozók cseréltek gazdát. A magyar rendőrök egy évek óta zajló, nemzetközi hátterű nyomozás záratak le az elfogással.

Nemzetközi együttműködés

A Pest megyei rendőrökön kívül cseh és a román kollégáik vesznek részt abban az Europol által koordinált nemzetközi nyomozócsoportban, amely 2019. óta cseréli egymás közt információit, hogy felszámoljon egy teljesítményfokozó szerek gyártásával és kereskedelmével foglalkozó szervezetet.

65 évesen

Utóbbiban vált érintetté az a jelenleg 65 éves szentendrei férfi, akit 2020 áprilisában hallgattak ki először gyanúsítottként, de a rendőrök az akció részeként nagy mennyiségben teljesítményfokozó szereket is lefoglaltak.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Másutt is voltak akciók

Az akkori rajtaütés egy több helyszínen végrehajtott intézkedéssorozat egyik állomása volt, amelyet Csehországban, Szlovákiában és Romániában szervezett rendőri akciók követtek.  A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Romániában gyártották

Aradon a szerek ipari mennyiségben történő előállításához használt gyártósort és a tabletták, valamint az ampullák csomagolásához szükséges kellékeket foglaltak le.

A romániai gyártógép

Nem hagyta abba

A tavaly kihallgatott szentendrei férfi a kihallgatás ellenére folytatta a tabletták értékesítését. A Pest megyei felderítők idén augusztus 4-én egy fővárosi felüljáró alatti parkolóban kapták el őt és egy másik kecskeméti nyugdíjast. Éppen üzletet akartak kötni. A szentendrei férfi adta a szereket, a kecskeméti nyugdíjas hozta a pénzt.

Videón az elfogás

Mi lapul a szatyorban?

A szatyorból, valamint V. Gábor autójából és lakásáról sorba kerültek elő az ampullák, tabletták, a könyvelést segítő notesz és persze készpénz is.

Tiltott szerek

A lefoglalt szerek hatóanyagát, összetételét szakértők vizsgálják, az elsődleges megállapítások szerint legtöbbjük vényköteles, hatóanyaguk alappal vélelmezhetően illegális gyógyszereket is tartalmazó, tiltott teljesítményfokozók.

Az eljárás oka

A két idősebb férfi ellen teljesítményfokozó szerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatja le a további eljárást a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Felderítő Osztálya.