2019 decembere és 2020 decembere között három alkalommal károsíthattak meg magyar sértetteket. Egy külföldi nő gondos szervezéssel, valós cégek nevében, jól felépített kerettörténettel ejtette tévedésbe áldozatait. Házeladást mímeltek.

Tudja mi az a rip deal?

A budapesti rendőrök lezárták azt a nyomozást, amelynek során egy „rip deal” néven ismert bűncselekmény gyanújával vizsgálódtak. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Volt kerettörténet is

2019 decembere és 2020 decembere között három alkalommal károsíthattak meg magyar sértetteket: egy külföldi nő gondos szervezéssel, valós cégek nevében, jól felépített kerettörténettel ejtette tévedésbe áldozatait.

HOPPÁ! A Kékvillogó.hu Magyarország legolvasottabb hírportáljai között szerepel, sok százezren olvassák! A forgalmas napokon olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Blikk, az RTL KLUB vagy a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Egy családi ház körül bonyolódott az ügy

Egy eladásra hirdetett budapesti családi ház megvételére jelentkezett angol és olasz telefonszámokról egy magát olasz üzletember képviselőjének kiadó nő, az értékes ingatlan adásvételében játszott közvetítői szerepéért 200 ezer eurót kért.

Ügyvédnél

Az asszony 2020. december 3-ára egy fővárosi ügyvédnél beszélt meg találkozót a hirdetővel, akinek ott be kellett mutatnia, hogy nála van a körülbelül hetvenmillió forint értékű valuta.

Kézügyesség is kell

A pénzt egy borítékba tették, amit a nő mintegy véletlenül a táskájába rakott, de szinte azonnal vissza is adta, mondván: fizetni csak az üzlet létrejötte után kell – olvasható a rendőrség közleményében.

Elment volna, de

Nem sokkal később sietősen távozott, ami az ügyvédnek és az ingatlantulajdonosnak gyanús lett, ezért kibontották a borítékot. A tasakban euró helyett jóval kevesebbet érő üzbég bankjegyek voltak (200 üzbegisztáni szum alig ér többet, mint öt forint).

Ilyen az üzbég pénz

A rendőrség felvétele

Rohantak utána

A lakáshirdető az éppen taxiba szálló nő után rohant, és visszatartotta a rendőrök érkezéséig. A 200 ezer euró az asszony táskájának az észrevétlen borítékcserét segítő rejtett rekeszéből került elő.

Nem az első eset

Az asszony nem először követett el ilyen bűncselekményt Magyarországon. Egy évvel korábban egy-egy ipari telephely látszólagos megvásárlása kapcsán kért 200-200 ezer euró közvetítési díjat.

Pedig Rómába is ment

A trükkös módon kicserélt borítékokban akkor papírfecniket találtak a becsapott üzletemberek, akik már csak későn vették észre a csalást. A nő jól felépített történetekkel dolgozott; a bizalom elnyerése érdekében az ingatlanhirdetőkkel Rómában is tárgyalt, mielőtt kicsalta volna pénzüket.

Letartóztatásban

A rendőrség három rendbeli üzletszerűen elkövetett, különösen nagy kárt okozó csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt hallgatta ki a 43 éves román állampolgárt, aki tagadta a bűncselekmények elkövetését. A nő letartóztatását a bíróság elrendelte.