A csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntettének megalapozott gyanúja miatt folytatott eljárásban hat személyt vettek őrizetbe a rendőrök Szombathelyen.

Viperával verték a házaspárt

Nótár Mary-koncert alatt, gyermekei szeme láttára vertek véresre egy szombathelyi édesanyát. A Nyugat.hu hírportál információja szerint több férfi támadt rá egy gyermekeivel a koncertet élvező nőre. Az asszonyt az elmondások alapján teleszkópos bottal – amit a köznyelvben viperának neveznek – többször is megütötték a fején. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Éjszaka jött a bejelentés

A Blikk cikke szerint, a rendőrség most azt közölte, hogy a Vas Vármegyei Rendőr-főkapitányságra 2023. április 30-án, az éjszakai órákban érkezett bejelentés arról, hogy Szombathelyen, az Emlékmű dombon megtartott nyilvános rendezvényen több személy összeverekedett – írják a rendőrség oldalán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Hosszú ideje tartó viszály volt a kiváltó ok

A bejelentést követően a Szombathelyi Rendőrkapitányság munkatársai azonnal a helyszínre érkeztek, majd megkezdték az elsődleges intézkedéseket. Az intézkedés során megállapították, hogy egy, a két szembenálló fél között hosszú ideje elhúzódó viszály okozta a nézeteltérést, amely tettlegességig fajult.

Hat férfit hallgattak ki

Az elkövetői kör felderítését és a bizonyítékok beszerzését követően a szombathelyi rendőrök hat férfit hallgattak ki gyanúsítottként csoportosan, felfegyverkezve, nyilvános rendezvényen elkövetett garázdaság bűntette és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt.

Megütötte a támadót

A két gyermekével visszatérő apa azonnal a felesége védelmére kelt, az egyik támadót megütötte, de közben őt is többször fejbe vágták, emiatt a földre zuhant.

Kiesett a babakocsiból

Ahogy korábban a Kékvillogo.hu is megírta, verést közelről nézték végig a házaspár kiskorú gyermekei. Négyük közül a legkisebb, egy kislány a dulakodás közben kiesett a babakocsiból, de nem sérült meg. A gyerekek kiborultak, órák múlva sem tudták abbahagyni a sírást. Őket az egyik hozzátartozójuk vitte el a majális helyszínéről.

Óriási seb

A megtámadott asszony fején két helyen keletkezett 10-10 centis sérülés. A haj leborotválása után kapoccsal fogatták össze a sebeket a kórházban. A férfi a fején és a mellkasán szenvedett sérüléseket. Csontja is törött, az estét a kórházban kellett töltenie. A családtagok éjfél után a Szombathelyi Rendőrkapitányságon tettek feljelentést.

Döntést hozott a Debreceni Ítélőtábla

24 évnyi fegyházat kapott az az O. Szilveszter, aki előre kitervelve gyilkolt egy koncerten, ahogyan arról korábban beszámoltunk. Tíz évre a közügyektől is eltiltották.

Nem lehet szabadlábra bocsátani feltételesen sem

A 24.hu hírportál kérdésére elárulta a Debreceni Ítélőtábla szóvivője, hogy a férfit nem bocsáthatják szabadlábra még feltételesen sem. A bűncselekményt előre kitervelt emberölésnek minősítették az elsőfokú ítéletet követően.

Prostitúcióra kényszerítette a párját a gyilkos

Egy fiatal nővel élettársi viszonyban élt O. Szilveszter. A kapcsolatból gyermekek is születtek, ám a családnak pénzügyi gondjai voltak. Közösen úgy döntöttek, hogy a fiatal hölgy a testével fog pénzt keresni. A férfi volt, hogy fizikai erőszakkal bírta rá párját arra, hogy az említett módon szolgáltatást nyújtson.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció