Továbbra sincs béke a 11. kerületben, hónapok óta három fehér komondor és felelőtlen gazdájuk tartja rettegésben a kutyasétáltatókat és gazdáikat. Az ott lakók úgy érzik, hogy a hatóságok nem tesznek semmit, nem védik meg őket.

Újabb áldozata van az újbudai komondoroknak

A borsonline.hu cikke szerint ismét megtámadtak egy gazdát és kutyáját azok a komondorok, akik miatt félelemben kell élnie a 11. kerületieknek. A három fehér óriás és a felelőtlen gazdájuk ügye továbbra sem oldódott meg. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Valakinek meg kell halnia, hogy történjen végre valami?

Tette fel a kérdést az egyik felháborodott és magát tehetetlennek érző újbudai lakos a Tizenegy Állatvédő Egyesület – Újbudai Állatmentés Facebook oldalán, ahol hírül adták, hogy megint megtámadtak egy kutyást és négylábú kedvencét a hírhedt komondorok a főváros 11. kerületében. A Bors is beszámolt már a félelmetes ebtrióról, és felelőtlen gazdájukról, akik szó szerint rettegésben tartják az újbudai kutyásokat.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A Feneketlen tónál támadtak

„Reggel kutyasétáltatás közben a kutyámat megtámadta három komondor, a Feneketlen tónál. Az első nekirontott a kutyámnak és megpróbálta háton harapni. Szerencsére nem sikerült, persze rúgtam kiabáltam.” – írta a Feneketlen tavi kutyások csoportban egy férfi.

Áprilisban volt az első támadás

Elsőként egy megtámadott nőről és a kutyájáról adott hírt a lap még áprilisban, majd egyre több áldozat jelentkezett, akik többsége hölgy, őket igyekezett összegyűjteni a újbudai állatmentők közössége, akik számára egyáltalán nem volt ismeretlen a sokkutyás agresszív férfi és fékezhetetlen állatai. Kiderült, hogy már egy évvel korábban is tettek bejelentést a férfiről, sőt végzés is született, illetve a közterület felügyelethez is számos panasz érkezett a komondoros emberről.

Póráz és szájkosár nélkül

Szinte mindenki ugyanazt mesélte el, hogy sétáltatta a kutyáját, amire rátámadtak a férfi póráz és szájkosár nélküli komondorai, majd az eset után, amikor bárki számonkért ezt a gazdán az fenyegetőzött és olyasmiket mondott, hogy ő rendőr volt, meg hogy jogász és vannak kapcsolatai.

Súlyos kutyasérülés is történt

Az egyik esetben a megtámadott kutyából kiharapott egy darabot az egyik komondor, de a megbánásnak, vagy a felelősségvállalás a szikráját sem tanúsította a férfi. Utolsó cikkünk idején 20 felett volt az áldozatok száma. A Metropolnak sikerült azt is megtudni, hogy hol lakik a férfi és felkeresték a házat, ahol szintén csak problémákat találtak, a ház lakói meséltek a férfiről és kutyáiról, akiket szabadon, elengedve tart a társasházon belül.

Szabadon mászkálnak

„Mindig nyitva hagyja az erkélye ajtaját, így az egész házban szabadon járnak-kelnek a hatalmas kutyák; nekem macskáim vannak és nagyon féltem tőlük, de emberre is veszélyesek lehetnek az állatok, hiszen kisgyerekek is laknak itt” – mondta az egyik ottlakó

A Tizenegy Állatvédő Egyesület bejegyzése

Koszosak

Volt, hogy lepisiltek az erkélyről hatalmas tócsát hagyva az az egyik lakó ajtaja előtt. Koszosak, gyűjtenek mindenfélét, amivel még a ház pincéje is tele van

A kerület lakói tehetetlenek

A kerület kutyásai nem értik, hogy ennyi panaszos, ennyi bejelentés, után, úgy hogy mindenki tudja, hogy kicsoda a férfi és hol lakik miért nem történik valami érdemben. Nekik addig marad a rettegés és a félelem.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Facebook/Tizenegy Állatvédő Egyesület