Több mint nyolc kilométeres a torlódás az M0-s autóút keleti szakaszán a Megyeri híd felé, Pécel térségében az 52-es kilométernél, ahol egy túlméretes jármű rakománya megcsúszott – írta az Útinform kedden honlapján.

Baleset történt

Azt írták, hogy a baleset miatt a külső sávot lezárták, és ugyan két sáv továbbra is használható, de több kilométeres torlódás alakult ki. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Erre kerüljön

Aki teheti, az Üllő-Gyömrő-Maglód-Pécel útvonalon kerülhet – tették hozzá.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Többen megálltak

Ahogy írtunk róla, a baleset május elsején este fél 10 körül történt az M0-s körgyűrű 6-os kilométerszelvényénél, Törökbálint közelében. Kiderült, hogy a szerencsétlenség után a gázoló autó mögött közlekedő második és harmadik autó is megállt, ők azonban már nem tudtak segíteni az idős férfin

Pontosítás

Az ügyvéd pontosította azokat a híreket is, melyek szerint legalább 40 autó áthajtott volna a 92 éves férfi holttestén. Az ütközés után ténylegesen megállt két autó, azonban a forgalom teljes leállításáig feltételezhetően több autó is áthaladt a testen, ezek számát azonban pontosan nem ismerjük – írta a Telex.

A gázoló is megállt

Az ügyvéd arról beszélt, hogy az ütközés után maga a gázoló jármű is megállt egy rövid időre, nem azonnal ment tovább. A szürke Mercedes Vitóval közlekedő elkövető és két utasa vélhetően ekkor mérték fel, mi is történt pontosan.

Megtalálták az autót

A baleset további részletei innen már ismertek: ahogy beszámoltunk, az összetört járművet május 2-án reggel Diósdon, az Arany János utcában találták meg. Az elkövetők a baleset után a kisbuszt a településen leparkolták, rendszámát levették, majd egy másik kocsiba ültek, és távoztak a helyszínről. Az esetről egészen eddig kevés megerősített részletet lehetett tudni, május 3-án még maga a család is azt nyilatkozta az RTL Híradónak, hogy a hatóságok kevés részletet árultak el nekik a tragédiáról.

Nem segített

A gázolóval szemben első körben segítségnyújtás elmulasztásának gyanúja merül fel. Azonban az ügyvéd azt sem tartja kizártnak, hogy közúti balesetté minősítsék az esetet, ehhez viszont még hosszú hónapok vizsgálataira és nyomozásra lesz majd szükség.

Keresik még mindig

A gázolót és társait továbbra is keresik a rendőrök, az ügyvéd elmondása szerint jelenleg „forró nyomon vannak”, így vélhetően előkerülnek majd. Az autóban a baleset idején hárman is ültek, esetükben súlyosbító tényező lehet az is, ha egy utólagos vizsgálat bebizonyítja, hogy az elütött férfi közvetlen a baleset után még életben volt.

Mások felelőssége

A többi autósnak – különösen azoknak, akik megálltak – nincs felelőssége, ők megtették azt, amit meg kellett tenniük. Az ügyvéd hozzátette: amennyiben a 92 éves férfit elgázoló autós megállt volna, és a KRESZ előírásai szerint megpróbált volna valamilyen formában segíteni, akkor őt segítségnyújtás elmulasztása miatt nem lehetne felelősségre vonni.

Így került az útra a férfi

Az ügyvéd a tragédia előzményeiről elmondta, hogy a 92 éves román férfi egy turistabusszal tartott éppen hazafelé Spanyolországból, ahol dédunokáit látogatta meg. A baleset előtt megálltak az egyik pihenőben az M0-s autóúton, ahonnan az ügyvéd elmondása szerint a férfi azért akart átmenni az autópálya másik oldalára, mert abban az étteremben, amelynél ők parkoltak le, nem volt másfél literes víz, csak félliteres. Ezért döntött úgy a férfi, hogy átmegy a túloldali benzinkútra, ekkor történt a baleset.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: Illusztráció