Budapesten, a 7. kerületben kezdődött, és egy karcagi körforgalomban ért véget az az éjszakai autós üldözés, amelyben egy káli férfi ittasan kötött el egy roller akkumulátorokat szállító kisteherautót.

Őrizetlenül hagyta

A 24. hu cikke alapján, néhány percre hagyta őrizetlenül egy férfi kisteherautóját 2023. május 28-án éjszaka Budapest 7. kerületében, a Király utcán. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Járó motorral hagyta ott

A tolvaj kihasználta a járó motorú autó nyitott állapotát; a vezető ülésbe szállt, és a helyszínről elhajtott – írják a rendőrség oldalán.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

Budapestről Karcagig menekült

Néhány utcával később a budapesti járőrök üldözőbe vették, azonban a férfi a többszöri felszólítás ellenére sem állt meg. A kocsival átszelte a fél várost, majd a 4-es számú főúton egészen Karcagig menekült az őt követő rendőrök elől.

A rendőrautóval is ütközött

A száguldozás közben több közlekedési szabályt is megszegett, valamint szándákosan nekiütközött az egyik rendőrautónak. Több szolgálati gépjárműben is kár keletkezett, de senki nem sérült meg.

Fennakadt a körforgalomban

A hajszának egy baleset vetett véget, amikor a férfi felhajtott egy körforgalomra, amelyen az autó fennakadt. Az ellopott gépkocsiban közel 100 roller akkumulátor volt, amelyeket a tulajdonos visszakapott.

Ittas is volt

A rendőrök elfogták a 34 éves káli férfit, akivel szemben alkoholszondát alkalmaztak, amely pozitív értéket mutatott. P. Dezsőt négy rendbeli lopás miatt gyanúsítottként hallgatták ki a VI. Kerületi Rendőrkapitányság nyomozói, majd őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.

Áprilisban Csepel történt hasonló

Ahogy a Budapestkörnyéke.hu is megírta, a Budapesti Rendőr-főkapitányság 21. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2023. április 7-én 15 óra körül egy személygépkocsit akartak ellenőrizni Csepelen, a Szent Imre téren. A járművet korábban is többször megállították már, az abban utazókkal szemben kábítószer fogyasztás miatt kellett intézkedniük.

Elhajtott

A volánnál ezúttal egy általuk ismeretlen férfit láttak, aki a megállásra felszólító rendőri jelzéseket figyelmen kívül hagyva elhajtott. A járőrautó kék lámpa és sziréna használatával követte, miközben hangosbeszélőn is többször megállásra szólították fel.

Drogoztak

A férfi kocsijának átvizsgálásakor az is kiderült, hogy miért volt ilyen sürgős a dolga: az utastérben drogfogyasztáshoz használt pipa, üres fólia darabok, és egy kábítószergyanús sodort cigaretta volt.

Eljárás indult

A 24 éves R. Jánost mintavételre állították elő, a kocsiból lefoglalt anyagokat szakértői vizsgálat alá vetik. Mivel a férfi először testvére adataival próbálta magát igazolni, 21. Kerületi Rendőrkapitányság nem csak kábítószer birtoklása vétség, hanem közokirat-hamisítás bűntett gyanúja miatt is eljárást indított.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció