A Fővárosi Főügyészség vádat emelt két kábítószer-kereskedelemmel foglalkozó férfival szemben, akik nagykereskedelmi mennyiségű amfetamint állítottak elő egy 10. kerületi lakásban.

Három éve csaptak le rájuk

A Fővárosi Főügyészség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy az egyik vádlott, egy 47 éves férfi 2020 októberében történt elfogását megelőzően különböző kábítószerekkel kereskedett Budapesten. A vádlott az általa beszerzett kábítószereket egy 10. kerületi lakásban tárolta, és onnan értékesítette tovább. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Amfetamint állítottak elő

A vádlott a társával – egy 51 éves férfival – együtt emellett amfetamin előállításával is foglalkozott, amelyet szintén értékesítettek. Az idősebb vádlott szerezte be a kábítószer előállításához szükséges anyagokat, fiatalabb társa pedig a folyékony amfetaminbázisból por állagú kábítószert készített.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

11 kilogramm drogot állítottak elő

Az idősebb vádlott 2020. október 22-én újabb adag, kábítószer előállításához használható alapanyagot vitt a kőbányai lakáshoz, ahol a társa hozzá is látott a nagykereskedelmi mennyiségű amfetamin előállításához. Két nappal később az elkészült, több mint 11 kilogramm drogot a társasház parkolójában pakolták be az 51 éves férfi autójának csomagtartójába, aki ezután elhajtott. Ekkor csaptak le rájuk a nyomozók, akik a 47 éves férfit a helyszínen elfogták, társát pedig üldözőbe vették.

Lecsaptak rájuk

A férfi a menekülése során a korábban átvett kábítószert a 10. kerületben egy parkoló gépkocsi alá rejtette, majd gyalog próbált továbbmenni, az intézkedő rendőrök azonban elfogták, a kábítószert pedig megtalálták.

Sok mindent foglaltak le

A nyomozók a 47 éves férfi 10. kerületi lakásában marihuánát, kokaint, valamint több millió forintot találtak, egy ott leparkolt kistehergépkocsiból pedig további 7 kilogramm amfetamint foglaltak le. Az 51 éves férfi vidéki lakásán mintegy 80 kilogrammnyi kénsavat találtak és foglaltak le a nyomozók.

Fegyházbüntetés vár rájuk

A Fővárosi Főügyészség a két férfit jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettével vádolja és velük szemben fegyházbüntetést, pénzbüntetést, valamint vagyonelkobzást is indítványoz a vádiratban – áll a közleményben.

Eljárás folyik

A Budapesti Rendőr Főkapitányság Kábítószer Bűnözés Elleni Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett gyanúja miatt folytat eljárást három férfival szemben. – írta korábban a kékvillogo.hu

Értékesítettek

Az eljárás adatai szerint az 53 éves K. Csabának két férfi volt a segítségére; F. Richárd és O. Csaba, akik az anyagokat értékesítették és tárolták.

Rajtaütés

A budapesti nyomozók 2023. május 17-én a főváros 10. és 2. kerületében ütöttek rajta a feltételezett elkövetőkön, derült ki a rendőrség oldalán közzétett közleményből.

Amfetamin

K. Csabánál a kutatás során a rendőrök több mint 800 ezer forintot, mobiltelefont, elektronikai eszközöket, növényi törmeléket, kábítószergyanús anyaggal szennyezett nylontasakokat, illetve közel egy kilogramm, az elsődleges teszt alapján amfetamint tartalmazó kábítószergyanús anyagot találtak és foglaltak le.

A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Kiemelt fotó: police.hu/Illusztráció