A Fővárosi Főügyészség vádat emelt három férfival szemben. Egyikük hazafelé sétált a barátnőjével, amikor Budapesten, a 3. kerületben, az utcán összeszólalkozott a másik két vádlottal. Az eset verekedésbe torkollt, majd még csúnyábban elfajult, ugyanis egy éles eszköz is előkerült.

Vendégségből tartottak haza

A vádirat szerint 2021. december 27-én az egyik vádlott – az ő kezében bukkant fel később az éles eszköz – egy vendégségből tartott hazafelé a barátnőjével, ittas állapotban. A pár egy 3. kerületi megállóban szállt le a buszról, majd egy parkolóhoz értek, ahol a másik két vádlott és azok barátnői beszélgettek. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

Hangos szóváltás alakult ki

Amikor sétáló vádlott a barátnőjével elhaladt a másik társaság mellett, közte és a másik társaság egyik férfi tagja között hangos szóváltás alakult ki, amelynek során kiabáltak egymással.

A forgalmas napokon már 200 ezernél is többen olvassák a Kékvillogó.hu hírportált. Ezzel Magyarország Top 11 hírportálja közé kerültünk. Olyan portálokkal vagyunk egy listán, mint az Origo, Index, Telex, Blikk, 24.hu vagy az RTL KLUB és a TV2 weboldalai. Köszönjük, hogy most Te is minket olvasol! Részletek itt.

A barátnőjét sebesítette meg

A szóváltás után a vádlott és barátnője folytatta az útját, és elhagyták a másik társaságot, amikor a vádlott hirtelen visszafordult, előrántott egy éles tárgyat a zsebéből. A férfi először a földre ejtette azt, majd amikor azt felvette, a barátnője megpróbálta őt lefogni és visszatartani, amelynek során a vádlott – a dulakodás közben – megsebesítette a nő combját.

Nekirontott a másik férfinek

Eközben elindult feléjük a négyfős társaságból a másik két vádlott, akik közül az egyik többször odaszólt, illetve provokálta a férfit, aki ekkor egy hirtelen mozdulattal kirántotta magát a barátnője fogásából, és a másik férfi felé szaladt, aki bokszoló állásban várta a támadást. A férfi ekkor megállt a másik előtt, majd a kezében tartott éles tárggyal, kaszáló mozdulatokat tett felé.

Dulakodni kezdtek

A férfi ezután ismét kiszabadította magát az őt továbbra is visszatartani próbáló barátnője fogásából, majd a két férfi egymásnak esett, dulakodtak, amelynek során az éles tárggyal támadó támadó férfi mellkasán sebesítette meg a másik felet.

Szörnyű csetepaté

A megsebesült vádlott ekkor olyan erővel ütötte arcon a támadóját, hogy az ennek hatására tompítás nélkül, arccal előre, a betonra esett. Ekkor a társaság másik férfi tagja is odaszaladt a földön, mozdulatlanul fekvő férfihoz, és társával együtt többször megrúgták őt.

Garázdaság

Az éles tárggyal megsebesített vádlott sérülése életveszélyes volt, a támadója pedig súlyos sérüléseket szenvedett. A Fővárosi Főügyészség a késelőt életveszélyt okozó testi sértés bűntettével, a másik két vádlottat pedig súlyos testi sértés bűntettével, valamint csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével vádolja, és velük szemben fegyház-, illetve börtönbüntetés kiszabását indítványozza. A Kékvillogó.hu legfrissebb híreit ide kattintva éred el!

A döbbenetes esetről felvétel is készült:

Kiemelt kép: ügyészség videorészlet